Djokovic slo ut Federer

Sveitseren klarte ikke forsvare tittelen i Australian Open.

FOR STERK: Roger Federer klarte ikke å forsvare Grand Slam-tittelen, og er ute etter tap for Novak Djokovic i semifinalen.Foto: SCANPIX/AFP / NICOLAS ASFOURI
FOR STERK: Roger Federer klarte ikke å forsvare Grand Slam-tittelen, og er ute etter tap for Novak Djokovic i semifinalen.Foto: SCANPIX/AFP / NICOLAS ASFOURIVis mer

Roger Federer klarte ikke å forsvare tittelen i Australian Open. Novak Djokovic slo ut fjorårsvinneren i semifinalen torsdag.

Federer var tittelforsvarer og på jakt etter sin 17. Grand Slam-tittel og den femte i Melbourne, men sveitseren måtte gi tapt for sin serbiske rival.

Djokovic vant toppkampen i tre strake sett med 7-6 (7-3), 7-5, 6-4. Verdenstreeren gikk til topps i Grand Slam-turneringen i 2008 og håper på å gjenta bedriften nå.

- Jeg følte enormt press. Det er en av de beste kampene jeg har spilt på en stund. Jeg måtte ta sjanser og lå under 2-5 i andre sett. Hvis jeg hadde tapt det settet, er det kun Gud som vet hvilken retning kampen ville tatt, sa Djokovic.

I finalen venter vinneren av den andre semifinalen mellom spanske David Ferrer og skotske Andy Murray. Ferrer slo overraskende ut verdensener Rafael Nadal i kvartfinalen onsdag.

(NTB)