Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Djokovic storspiller i skyggen av Federer og Roddick

- Oppmerksomheten kommer og går. Det er normalt. Sånn er idretten.

TIDLIG OPPE: Novak Djokovic har havnet i skyggen av hjemmefavoritten Andy Roddick, som legger opp etter US Open og alltid populære Roger Federer i US Open, men storspiller selv uten den store oppmerksomheten. I dag var han i aksjon allerede i første kamp.Foto: Cameron Spencer / Getty Images / AFP / NTB Scanpix
TIDLIG OPPE: Novak Djokovic har havnet i skyggen av hjemmefavoritten Andy Roddick, som legger opp etter US Open og alltid populære Roger Federer i US Open, men storspiller selv uten den store oppmerksomheten. I dag var han i aksjon allerede i første kamp.Foto: Cameron Spencer / Getty Images / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Regjerende mester Novak Djokovic er ikke like mye i begivenhetenes sentrum som før. Serberen leverte likevel en ny sterk prestasjon da han tok seg til 4. runde i US Open mot Julien Benneteau søndag.

Djokovic vant 6-3, 6-2, 6-2 på litt over halvannen time og viste på nytt at han er meget komfortabel i egne servegame. Mot franske Benneteau tok den annenrangerte serberen seg av servingen uten å få breakballer mot seg.

13 serveess og 41 vinnerslag demonstrerte at fjorårets suverene ener på ATP-touren er på vei tilbake i toppslag. Djokovic er ikke blitt brutt i egen serve siden det første gamet i den første kampen i turneringen. Totalt har 25-åringen kun tapt 14 game på tre kamper i Flushing Meadows-parken.

Likevel er det hovedrival Roger Federer og tidligere verdensener Andy Roddick som trekker det meste av medieoppmerksomheten blant herrespillerne i New York. Sistnevnte legger opp etter US Open.

Måtte stå opp tidlig Det medførte blant annet at Djokovic måtte spille første kamp søndag. Det er ikke serberen vant med.

- Oppmerksomheten kommer og går. Det er normalt. Sånn er idretten. Selvfølgelig trekker det at Andy legger opp mye av interessen, så alle er spente på se hvordan han spiller og hvor langt han kan gå, sa Djokovic etter en ny overbevisende forestilling.

Roddick forlenget karrieren igjen søndag med seier i fire sett mot italienske Fabio Fognini.

Spanske David Ferrer har spilt sin beste sesong noen gang på ATP-touren. Likevel skal det godt gjøres for 30-åringen å stjele overskriftene med superstjerner som Federer, Djokovic, Rafael Nadal og olympiamester Andy Murray foran seg på verdensrankingen.

Bare slått av Federer Med Nadal ute med skade er Ferrer seedet som nummer fire i New York, og kan være på vei mot sin annen Grand Slam-semifinale for året. Årets US Open kan være en av hans største sjanser til å oppnå noe virkelig stort. Spanjolen har vunnet fem titler denne sesongen. Bare Federer har flere i 2012.

- Jeg er i min beste sesong i karrieren, og jeg mener tiden er inne. Jeg er 30 år gammel, kommenterte Ferrer etter å ha slått ut Lleyton Hewitt, australieren som vant US Open i 2001, uten de helt store problemene. Settsifrene ble 7-6 (11-9), 4-6, 6-3, 6-0 i Ferrers favør.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media