Novak Djokovic mot Rafael Nadal

Djokovic til Wimbledon-finalen etter tennismaraton

Novak Djokovic var sterkest i den utsatte semifinalen mot Rafael Nadal. Dermed er serberen klar for Wimbledon-finale mot Kevin Anderson.

FINALEKLAR: Novak Djokovic tok seg til Wimbledon-finalen etter en hard kamp mot Rafael Nadal. Foto: Nic Bothma / AP
FINALEKLAR: Novak Djokovic tok seg til Wimbledon-finalen etter en hard kamp mot Rafael Nadal. Foto: Nic Bothma / AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Djokovic vant semifinalen med sifrene 6-4, 3-6, 7–6 (11-9), 3-6, 10-8.

– Det er vanskelig å finne ordene. Det har vært tøft de siste 15 månedene, og dette er i tillegg en av de lengste kampene jeg har spilt. Det ble spesielt og kunne gått begge veier. Det var tydelig at veldig lite skilte oss, sa en utslitt Djokovic etter seieren.

Kampen var først over etter fem timer og 21 minutter, som gjør det til den nest lengste semifinalen i Wimbledon-historien. Kun fredagens duell mellom Anderson og John Isner har vart lenger.

Utsatt

Maratonkampen på seks timer og 36 minutter førte til store utsettelser for semifinalen mellom Djokovic og Nadal. Førstnevnte tok første stikk da kampen omsider startet, og serberen ledet 2-1 i sett før den ble avbrutt fredag kveld.

Lørdag var to av de mest markante tennisspillerne i verden de siste ti årene tilbake på centercourten i London. Allerede i Djokovics første servegame evnet Nadal å bryte, men serberen svarte umiddelbart og brøt tilbake i påfølgende game. Verdensener Nadal ga seg ikke og brøt Djokovic på nytt, før han servet hjem settet med 6-3.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer