Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Djokovic truer Nadal på ATP-rankingen

Har slått verdenseneren tre ganger på rad.

UTFORDRER: Novak Djokovic (t.h) er i ferd med å spise seg innpå Rafael Nadal på verdensrankingen, etter flere seirer mot rivalen. Her har serberen vunnet turneringen i Key Biscayne. Foto: REUTERS/Joe Skipper
UTFORDRER: Novak Djokovic (t.h) er i ferd med å spise seg innpå Rafael Nadal på verdensrankingen, etter flere seirer mot rivalen. Her har serberen vunnet turneringen i Key Biscayne. Foto: REUTERS/Joe Skipper Vis mer

Ubeseirede Novak Djokovic (23) nærmer seg verdensener Rafael Nadal (24) med stormskritt på ATP-rankingen.

Spanjolen har ledet verdensrankingen siden 7. juni i fjor. Men 34 seirer på rad har sendt verdenstoer Djokovic kloss på rivalen. 1805 poeng skiller nå duoen.

- Fortsetter jeg å vinne, kommer jeg stadig nærmere, men jeg forsøker ikke å tenke på det ettersom grussesongen min nettopp er startet. Å starte med to grusseirer (Beograd og Madrid) er perfekt i så måte, sier Djokovic.

I tre strake turneringer har Djokovic beseiret verdenseneren; først i Indian Wells, så i Miami og i Madrid.

Søndagens Madrid-seier var karrierens første mot gruskongen Nadal på spanjolens favorittunderlag etter at de ni første forsøkene endte med tap.

- Jeg spilte ikke dårlig, men helt greit. Det er ikke godt nok mot Djokovic, mente Nadal.

Sist serberen tapte en kamp var 27. november i fjor. Da ble Roger Federer for sterk i World Tour-finalen. Kun legenden John McEnroe (42 seirer) kan matche den rekken fra 1984-sesongen.

- Jeg tenker ikke på rekorden, men konsentrerer meg kun om neste kamp. Jeg er blitt mer voksen både som spiller og person. Seiersrekken min er fantastisk, men jeg skyver unna tanker om hvor bra det kan bli eller når jeg kommer til å tape neste gang, sier Djokovic.

Nadals største seiersrekke i karrieren var 32 seirer på rad i 2008.

Denne uken spilles Roma Masters, som Rafael Nadal vant i fjor.

(NTB-AFP)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media