Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Djokovic ubeseiret til semifinale. Nå jager han «frarøvet» tittel

Djokovic har alvorlige planer om å gjenerobre førsteplassen på ATP-rankingen. Han knuste David Goffin 6-1, 6-2 i siste gruppekamp i verdenstourfinalen.

I FORM: Novak Djokovic under dagens kvartfinale mot David Goffin. Foto: NTB Scanpix
I FORM: Novak Djokovic under dagens kvartfinale mot David Goffin. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Djokovic var allerede klar for semifinale, men gjorde kort prosess med belgieren som steppet inn da Gaël Monfils onsdag måtte trekke seg fra videre spill på grunn av skade.

Serberen har slitt med sviktende form og motivasjon siden seieren i Roland-Garros i juni, men han har funnet ny inspirasjon etter at Andy Murray skjøv ham ned fra førsteplassen.

Torsdag trengte han bare 69 minutter på å feie Goffin av banen, selv om han underveis havnet i dommerens unåde for å bruke for lang tid mellom servene.

Riktig vei

- Jeg er veldig glad for at formpilene peker riktig vei igjen. I dag følte jeg meg bedre enn jeg har gjort til nå i turneringen, sa Djokovic.

- Jeg føler at jeg skrudde opp kvaliteten fra de to første kampene, og jeg gleder meg til semifinalen lørdag.

Djokovic «kan» ATP-tourmesterskapet, en turnering han har vunnet fire år på rad og seks ganger totalt. Han har nå vunnet 21 av sine 22 siste kamper i turneringen.

Med torsdagens seier er Djokovic 70 poeng foran Murray i kampen om førsteplassen, før skotten spiller sin siste gruppekamp fredag. Slaget om å feire nyttår som verdensener vil trolig stå i helgen.

Avgjørende

Milos Raonic og Dominic Thiem møtes torsdag kveld i en kamp der vinneren slår følge med Djokovic til semifinale fra Lendl-gruppen.

Murray møter Stan Wawrinka fredag og vil med seier være gruppevinner i McEnroe-gruppen. Da unngår han å møte Djokovic i semifinale og duker for en mulig direkte duell om status som verdensener i søndagens finale.

David Goffin hadde mot et honorar på 850.000 kroner stilt seg til rådighet som reserve i verdenstourfinalen. Da allerede utslåtte Monfils trakk seg på grunn av en ribbeinsskade, steppet han inn og ble utklasset av Djokovic.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!