Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Novak Djokovic vant Wimbledon

Djokovic utklasset Anderson i Wimbledon-finalen

Slo tilbake etter to troféløse år.

SEIER: Novak Djokovic vant Wimbledon-finalen mot Kevin Anderson. Foto: Javier Garcia/bpi/rex/shutterstock
SEIER: Novak Djokovic vant Wimbledon-finalen mot Kevin Anderson. Foto: Javier Garcia/bpi/rex/shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Djokovic 6-2 6-2 7-6 (7-3) Anderson

Årets Wimbledon så Andy Murray trekke seg før turneringen startet, og meriterte Roger Federer fikk en tidlig exit. Den kom mot Kevin Anderson, som møtte Novak Djokovic i søndagens finale.

Sørafrikaneren kjempet seg gjennom tidenes lengste Wimbledon-semifinale for å nå finalen, mens serberen gikk videre etter en sliteseier over verdensener Rafael Nadal.

Anderson (8) har aldri vunnet en Grand Slam-tittel, men var rangert høyere enn Djokovic (21) før finalen. Sistnevnte har 12 Grand Slams på samvittigheten, og rikelig med erfaring fra store finalen, og det var også Djokovic som tok grep fra start.

Overkjøring

31-åringen kjørte over Anderson i det første settet, og så ustoppelig ut. Etter 29 minutter sto det 6-2 og en enkel seier for Djokovic i det første settet.

Det andre settet tok ikke mye lengre tid. Anderson klarte aldri å finne ut av Djokovics spill og kom aldri opp i situasjonene. Da serberen skulle serve for seier i det andre settet, kjempet sørafrikaneren heltemodig, men nok en gang måtte han gi tapt.

Etter litt over én time med spill sto det 2-0 i sett til Djokovic, og spilleren ropte av glede. Det gikk mot en lynrask avklaring over hvem som ble årets Wimbledon-mester.

Jevnt sistesett

Djokovic kommer til å skrives inn i historiebøkene som en av de største, men de siste åra har vært en nedtur for stjernespilleren. Det har gått to år siden sist han kunne juble for en Grand Slam-seier. Søndag snudde han den vonde trenden.

Ingen har klart å slå tilbake etter å ha ligget under 2-0 i en Grand Slam-finale de siste 14 åra. Det klarte ikke Anderson heller.

Sørafrikaneren kjempet heltemodig i det siste settet, og de to måtte ut i tie-break for å avgjøre kampen. Til slutt avgjorde Djokovic på egen serve og tok sin fjerde Wimbledon-tittel i karrieren.

Vant for sønnen

- Det føles utrolig. For første gang har jeg noen som roper «pappa, pappa». Det er stort at han er her og får være vitne til dette, sa Djokovic etter kampen, mens kameraene filmet hans fem år gamle sønn.

Han fikk også skryt av sin tidligere trener, Boris Becker. Wimbledon-triumfen var Djokovics første etter at han og Becker skilte lag i 2016.

- Novak følte på presset for å vinne mot slutten av kampen. Han er en følelsesladd type. Vi kunne se nervene, men han klarte å fokusere og ta poengene, sa Becker, som nå jobber som BBC-ekspert.

Anderson var naturligvis svært skuffet etter tapet, men viste seg som en god taper.

- Det er ikke lett å spille mot Novak, og han er sann mester innen sporten. Gratulerer til han og teamet, sa han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!