US Open-finalen i tennis:

Djokovic vant enkelt i semien. Møter Wawrinka i US Open-finalen

Stjerneduell i New York.

TIL FINALE: Novak Djokovic er klar for finale i US Open. Foto: NTB Scanpix
TIL FINALE: Novak Djokovic er klar for finale i US Open. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Verdensener Novak Djokovic er klar for en ny Grand Slam-finale i tennis. Han møter der Stan Wawrinka.Djokovic slo Gaël Monfils med 6-3, 6-2, 3-6 og 6-2 i fredagens semifinale i US Open.

Djokovic virket å gjøre kort prosess på Monfils. Den franske spilleren som har imponert i årets turnering virket både sliten og uinspirert i de to første settene som serberen enkelt tok hjem 6-3 og 6-2.

Etter at Djokovic gikk opp i en 2-0-ledelse i det tredje settet sto Monfils for en eksepsjonell forvandling. Han slo tilbake og vant fem strake game. Franskmannen hadde også noen settballer, men Djokovic avverget franskmannen holdt derimot sin neste serve og tok hjem tredje settet med 6-3.

Utover i det fjerde settet virket Monfils derimot mer og mer kjørt. Det ble mål til 33 grader i skyggen på Arthur Ashe-arenaen i New York. På stillingen 3-2 var det derimot Djokovic som måtte ta en time out for å få legebehandling for en vond skulder.

Det endte med at han tok de tre neste gamene og kampen med 6-2 i det fjerde settet.

I finalen venter Wawrinka på Djokovic. Han slo ut Kei Nishikori med 3-1 i sett.

– Det blir meget spesielt å spille mot Novak. Jeg har sett US Open-finalen så mange ganger. Det virker helt vilt å si til meg selv at jeg skal spille den selv, sier Wawrinka.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer