«djuice» håpløst bak

«illbruck» fra Tyskland vant sin fjerde etappeseier i Verden rundt-seilasen torsdag. Knut Frostad og «djuice» kom til mål håpløst bak.

3400 nautiske mil målte den sjuende etappen fra Annapolis i USA til La Rochelle i Frankrike. Den norske båten lå blant de siste i feltet hele veien og var nok en gang sjanseløs. Det var bare kvinnebåten «Amer Sports too» som var svakere enn nordmennene, men kvinnebåten måtte bryte etappen.

«djuice» måtte dermed motvillig akseptere den tredje 7. plassen på rad.

- Det var tortur, sa Knut Frostad.

- Etter å ha kommet på 7. plass tre ganger på rad må jeg spørre meg selv om vi er gode nok. Kanskje ikke? Men uansett, vi kommer ikke til å gi opp, og vi vil kjempe videre til vi er i mål. Vi kommer ikke til å vinne, men vi kommer heller ikke til å gi opp, er den klare beskjeden fra Frostad.

«illbruck» øket ledelsen sin i sammendraget, men «djuice» ligger nest sist, 26 poeng bak den tyske båten. Også svenske «SEB» dro litt fra Knut Frostad og co. på etappen til Frankrike. For første gang siden i fjor høst er båtene tilbake i Europa igjen, der starten på seilasen gikk i Southampton.

Nå skal båtene innom Göteborg før det er endelig målgang i Kiel, og det eneste «djuice» kan håpe på nå er å kjempe om tredje sisteplassen mot den svenske båten. Men det kan bli tøft nok det også, i hvert fall bedømt ut fra det som er skjedd tidligere i denne verdensomspennende seilasen.

(NTB)

SIST IGJEN: Ingen suksess for norske «djuice» i verden rundt-seilasen.