Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«djuice» har fått opp farten

«djuice» har virkelig fått opp farten i Verden rundt-seilasen. Siste døgn klarte Knut Frostad og co. 404 nautiske mil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed ble den norske båten den første som klarte å bryte 400 nautiske mil-barrieren i løpet av et døgn. Det gjorde at båten fortsatt holder seg i teten, men «News Coropration» ligger ikke mer enn fire nautiske mil bak.

Likevel har den norske og newzealandske båten rykket litt fra konkurrentene, for svenske «ASSA Abloy» på tredjeplass ligger 41 nautiske mil bak.

- Vi har hatt god vind og fått maksimalt ut av båten. forholdene har vært helt optimale for oss det siste døgnet, sa Knut Frostad i en kommentar søndag.

De to tetbåtene har lagt seg på en veldig sørlig kurs i forhold til de fleste andre båtene. Det gjorde at de kom inn i litt lettere vind i en periode, men da de seilte mot senteret i et lavtrykk, fikk de vind som virkelig gjorde at båtene skjøt fart.

Det er ventet at lederbåtene på den andre etappen skal være i mål i Sydney 4. desember, etter den kanskje tøffeste og helt sikkert kaldeste etappen i årets Verden rundt-seilas.

(NTB-Reuters)

Hele Norges coronakart