Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«djuice» kan bli straffet

«djuice» kan få straff etter en manøvreringsfeil i begynnelsen av det andre etappen av Verden rundt-seilasen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En varslet protest fra arrangørkomiteen ble formidlet til «djuice» i går. I protesten heter det:

«djuice seilte feil i en separasjonssone etter start i Cape Town 11. november. Det er i så fall et brudd på internasjonale regler for å forhindre kollisjoner til sjøs.»

- Vi hadde ikke til hensikt å bryte reglementet, og jeg var ikke klar over regelbruddet før vi mottok dette varselet. Vi var aldri i nærheten av andre fartøy eller i fare for å kollidere, og var ikke til hinder for andre deltakere. Kan ikke se å ha dratt fordel av våre handlinger, sier kaptein Knut Frostad.

Det er ventet at den norske båten vil motta en offisiell protest ved målgang i Sydney. Denne vil havne hos den internasjonale juryen, som deretter avgjør om det er en gyldig protest. Hvis så er tilfelle vil den gå til høring hvor kjennelse vil bli avgitt.

Hvis juryen ikke finner protesten gyldig, blir den henlagt uten straff for «djuice». Mulige reaksjoner overfor «djuice» kan være bot eller tap av en eller flere plasser.

(NTB)

Hele Norges coronakart