Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«djuice» taper til teten

Knut Frostad med mannskap har tapt sju nautiske mil til lederbåten «SEB». Og syke Keith Kilpatrick på «Amer Sports One» blir trolig hentet fra båten i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svenske «SEB» overtok ledelsen natt til mandag, men tetbåtene ligger fortsatt i en tilnærmet klynge. Lederbåtene ligger for øyeblikket i et område med minimal vind og er nesten ikke i bevegelse.

«Amer Sports One» har hatt stor fart det siste døgnet og har tatt inn solide 93 nautiske mil takket være en litt mer nordlig kurs. Holder de samme fart i dag har de snart norske «djuice» i sikte.

«Amer Sports One» har fortsatt alvorlig syke Keith Kilpatrick ombord. Trolig blir han hentet i løpet av 24 timer, tre nautiske mil fra sørvestkysten av Australia.

- Tilstanden er meget svak. Han har ikke spist på en uke, og får kun i seg væske. Men han er absolutt våken og i live. Faktisk var han i stand til å sitte på dekk en liten stund søndag, sier båtens talsmann Warren Douglas.

Værforholdene i området er gode, og en båt vil bli sendt ut for å hente den syke 40-åringen.

Verden rundt-seilasen, 2. etappe fra Cape Town til Sydney, 6550 nautiske mil, stillingen kl. 04.00 i natt: 1) «SEB», Sverige 1978 nautiske mil til mål, 2) «illbruck», Tyskland 4 nautiske mil bak, 3) ) «News Corporation», New Zealand 9, 4) «ASSA Abloy», Sverige 9, 5) «djuice», Norge 16, 6) «Amer Sports One», Finland/Italia 34, 7) «Amer Sports Two», Finland/Italia 255, 8) «Tyco», Bahamas brutt.

(NTB-Reuters)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!