BLIR MED VIDERE: Herretrener Morten Aa Djupvik - her etter femmila i Holmenkollen - fortsetter som sjef for Petter Northug og de andre langrennsherrene i to år til. Også kvinnetrener Egil Kristiansen og sprinttrener Ulf Morten Aune har forlenget sine avtaler med to år.Foto: Erlend Aas  / Scanpix
BLIR MED VIDERE: Herretrener Morten Aa Djupvik - her etter femmila i Holmenkollen - fortsetter som sjef for Petter Northug og de andre langrennsherrene i to år til. Også kvinnetrener Egil Kristiansen og sprinttrener Ulf Morten Aune har forlenget sine avtaler med to år.Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

Djupvik, Kristiansen og Aune fortsetter til 2012

- Sikrer kontinuiteten på trenersiden, sier Skinstad.

|||

Landslagstrenerne i langrenn, Morten Aa Djupvik, Egil Kristiansen og Ulf Morten Aune, har forlenget samarbeidet med Norges Skiforbund ut sesongen 2011-2012.

- Dette er jeg utvilsomt fornøyd med. Det sikrer kontinuiteten på trenersiden. Marit Bjørgen og Petter Northug jr. har hatt kjempesuksess i vinter, og det er ingen tvil om at trenerne har gjort en god jobb med dem, sier sportssjef Åge Skinstad til skiforbundet.no.

Skinstad understreker at de nå ønsker at flere enn Bjørgen og Northug tar steget opp blant de aller beste. Når alle trenerne fortsetter, har sportssjefen troen på at bredden blir bedre.

- Fremover gjelder det også å få overført kunnskap til andre utøvere slik at vi kan få opp flere kommende verdensstjerner. Derfor er kontinuitet utrolig viktig, sier han.

Også smøresjef Knut Nystad fortsetter ytterligere to år.

Landslagene er klare 23. april, én uke senere enn planlagt.

(NTB)