BRÅKMAKERREGISTER: Flere stygge episoder har skjemmet svensk fotball den siste tiden. Senest under en Malmö-kamp, der en tilskuer løp inn på banen og angrep Helsingborgs keeper. Djurgården oppretter nå et bråkmakerregister for å øke sikkerheten under kamper. Foto: Andreas Hillergren / SCANPIX
BRÅKMAKERREGISTER: Flere stygge episoder har skjemmet svensk fotball den siste tiden. Senest under en Malmö-kamp, der en tilskuer løp inn på banen og angrep Helsingborgs keeper. Djurgården oppretter nå et bråkmakerregister for å øke sikkerheten under kamper. Foto: Andreas Hillergren / SCANPIXVis mer

Djurgården oppretter bråkmakerregister

For å øke sikkerheten under kamper.

Det svenske datatilsynet har gitt fotballklubben Djurgården klarsignal til å opprette et bråkmakerregister for å øke sikkerheten under kamper.

Flere stygge episoder har skjemmet svensk fotball den siste tiden. Senest under en Malmö-kamp, der en tilskuer løp inn på banen og angrep Helsingborgs keeper.

Datainspektionen i Sverige sier nå ja til Djurgårdens søknad om å opprette et register over trøblete tilskuere.

- En viktig beslutning som gir oss forutsetninger til å holde uvelkomne personer unna arenaen. Vi begynner arbeidet med dette umiddelbart, sier arrangementsansvarlig Mats Jonsson i Djurgården til Svenska Dagbladet.

Registeret skal inneholde personopplysninger og bilder av gjengangere som lager bråk. I ett av mange vilkår fra Datainspektionen heter det at opplysningene ikke får lagres digitalt i mer enn to år etter at en utestengelse er opphørt.

Bare et fåtall mennesker skal få tilgang til registeret.

Det ventes at flere andre svenske klubber vil be om tilsvarende tillatelse fra Datainspektionen.

(NTB)