BLE OPPSØKT PÅ TRENING: Magnus Pehrsson fikk besøk av tre supportere under ei treningsøkt og ønsker ikke å fortsette som Djurgården-trener. Foto: AFP /Henning Bagger/SCANPIX
BLE OPPSØKT PÅ TRENING: Magnus Pehrsson fikk besøk av tre supportere under ei treningsøkt og ønsker ikke å fortsette som Djurgården-trener. Foto: AFP /Henning Bagger/SCANPIXVis mer

Djurgården-trener slutter etter supporter-trusler

Klubbleder på gråten.

Magnus Pehrsson slutter som trener i fotballklubben Djurgården etter at han ble utsatt for trusler.

- Hele situasjonen er naturligvis både ubehagelig og ulykkelig. Det langsiktige arbeidet jeg har lagt ned sammen med spillere og ledere, fra ungdomsfotball til A-lag, påvirkes nå drastisk av noen individers mangel på respekt for klubben og meg som person, sier Pehrsson.

Han mottok truslene på telefon etter tapet mot Elfsborg nylig. I tillegg dukket tre personer fra en uoffisiell supportergruppe opp på treningsfeltet og ga uttrykk for sin skuffelse over lagets resultater.

- Samtidig ble det poengtert i truende ordelag om hvilke konsekvenser videre dårlige resultater skulle få for Magnus Pehrsson som person. Hendelsen er politianmeldt av Djurgården Fotboll, heter det i en uttalelse fra klubben.

- Slik situasjonen ble eter mandagens og tirsdagens hendelser føles situasjonen min, både privat og som manager i Djurgården Fotboll, uholdbar, og jeg har derfor tatt avgjørelsen om å forlate klubben, forteller Pehrsson.

Klubblederen Tommy Jacobsson har også trukket seg på grunn av samme sak.

- Jeg er veldig lei meg, og jeg må si jeg nesten er på gråten. Jeg synes dette er veldig tungt. Magnus og jeg har hatt lange samtaler denne uken, og jeg kjenner mer og mer at jeg ikke kan være leder i en forening der slike element åpenbart har så stort innflytelse at de synes de kan omgå samfunnets regelverk, sier Jacobsson.

Djurgården har kun tatt ett poeng på sesongens fire første kamper i Allsvenskan. Kenneth Høie er keeper i klubben.

(NTB-TT)