Djurgården vil ha Shampo tilbake

Espen Shampo Knutsen er velkommen tilbake i Djurgården. Den svenske toppklubben er klar til å ta ham imot, i tilfelle Shampo vil vekk fra farmerklubben i Cincinnati.

- Vi har ikke klart å erstatte Shampo i Djurgården. Som sportssjef ville jeg blitt glad hvis han kom tilbake, sier Djurgårdens sportssjef Yngvar «Putte» Carlsson til Dagbladet. Det gikk noen kuler varmt da Shampo forlot Stockholmsklubben på kort varsel i juli. Nå er alt det vonde fra Ducks-overgangen glemt.

- Han avbrøt kontrakten og det ble en del krangel om pengene. Men nå er det økonomiske løst.

- Vi savner han som hockeyspiller, som «lirare». Det er umulig å finne en fullverdig erstatter i løpet av en sesong, sier «Putte» Carlsson.

Advarte

Selv om Djurgården leder den svenske Elitserien, med samme poengsum som Färjestad, savner sportssjefen altså Shampo i laget.

Og «Putte» minnes at han kom med atskillige advarsler til Shampo før nordmannen bestemte seg for å bryte med Djurgården og reiste til Anaheim og NHL.

- Jeg sa flere ganger til ham at han passer best i europeisk topphockey.

- Shampos stil er typisk europeisk. Her er han en toppspiller. I NHL kreves det en annen stil, og det vil ta lang tid før Shampo eventuelt tilpasser seg, mener Djurgårdens sportssjef.

Og kommer med et lite sukk:

- Jeg kan gi aldri så gode råd til spillere, men de hører ikke på sportssjefen.
- Den eneste de hører på i slike situasjoner er agenten, klager han.

Slitsomt med buss

For øvrig synes han synd på Shampo som nå kommer til å oppleve en helt annen tilværelse i Cincinnati og American Hockey League (AHL) enn i NHL og Anaheim.

- Nå blir det lange bussreiser, istedenfor fly.

- Det er beinhardt. I AHL spiller de like mange kamper som i NHL, men de lange reisene er veldig slitsomme, sier Yngvar «Putte» Carlsson til Dagbladet.

  • Det var i begynnelsen av juli i år Shampo skrev under proff-kontrakten med Anaheim Mighty Ducks. Den ga ham en garantert årslønn på ca. fem millioner kroner i året.
  • Shampo brøt da den løpende seksårskontrakten med Djurgården som skulle vare helt fram til året 2002.

  • For en drøy måned siden inngikk Shampo og Djurgården et økonomisk forlik. Nordmannen skulle betale 1,5 mill. kroner som kompensasjon for kontraktbrudd.