BOUHANNI: Nacer Bouhanni har i flere år vært en kontroversiell figur i feltet. Foto: / AFP PHOTO / Jeff PACHOUD
BOUHANNI: Nacer Bouhanni har i flere år vært en kontroversiell figur i feltet. Foto: / AFP PHOTO / Jeff PACHOUDVis mer

Tour de France

Démare-opptrekker raste mot rival: – Han er en idiot

Ny spurtkontrovers i touren.

Etter tirsdagens famøse spurt, som endte med brudd i skulderen for Mark Cavendish og diskvalifisering av Peter Sagan, var spørsmålet - ville det bli noe bedre?

Velt ble unngått på torsdagens oppløp i Troyes, men ikke uten at det var litt dramatikk. Arnaud Démare lurte seg forbi på innsiden, og fikk Marco Haller (Katusha-Alpecin) til å slå ut med armen.

Haller var rask til å avdramatisere det i etterkant av rittet, men da ble det vesentlig større temperatur fra andre aktører.

– Sur fordi han alltid taper

Etter etappen ble det nemlig en ordkrig mellom Démares opptrekker, Jacopo Guarnieri, og Démares mangeårige rival, Nacer Bouhanni.

– Bouhanni er en idiot, sa Guarnieri, som var en viktig del av Alexander Kristoffs opptrekkstog de to foregående sesongene.

Det skriver Cyclingnews.com.

– Han passerte meg bare ikke, han tok også kneet opp i styret mitt. Han er pikk, han får alltid folk til å krasje. Vi vet hvordan han er. Han er sannsynligvis sur fordi han alltid taper, var kraftsalven fra Guarnieri.

I etterkant beklaget han ordlyden i intervjuet på sin egen Twitter-konto.

– Tankene mine om hva som skjedde er fremdeles der. Men en fornærmelse bidrar ikke med noe, tvitret han videre.

Guarnieri var blant de som gikk ned i den første velten på tirsdagens etappe, etter at Peter Sagan kjørte i han bakfra.

TIDLIGERE LAGKAMERATER: Nacer Bouhanni (venstre) og Arnaud Démare syklet lenge sammen for FDJ. Her etter at Démare vant det franske mesterskapet, like foran Bouhanni. Foto: AFP PHOTO / GUILLAUME SOUVANT
TIDLIGERE LAGKAMERATER: Nacer Bouhanni (venstre) og Arnaud Démare syklet lenge sammen for FDJ. Her etter at Démare vant det franske mesterskapet, like foran Bouhanni. Foto: AFP PHOTO / GUILLAUME SOUVANT Vis mer

Démare og Bouhanni har vært erkerivaler i en rekke år, etter at de begge konkurrerte om å bli hovedspurteren i FDJ. De to var lagkamerater i fire sesonger, før Bouhanni gikk til Cofidis før 2015-sesongen.

Bouhanni selv uttalte seg ikke til pressen, men også han tok til Twitter. Der ba han Guarnieri studere den siste kilometeren fra dagens etappe og gårsdagens (tirsdagens) etappe.

Ny kontroversiell spurt

Démare har selv blitt kritisert for måten han skiftet linje på da han vant tirsdagens spurt. Da gjorde franskmannen en brå bevegelse mot venstre, som var nære ved å sende nettopp Bouhanni rett i bakken.

Også for torsdagens spurt var det kritiske røster rettet mot Démare, og måten han gikk forbi Marco Haller og Edvald Boasson Hagen helt inne ved gjerdet.

– Når du ser de siste meterne, spesielt luka Démare går gjennom - jeg var for langt bak til å se det skikkelig - men ovenfra, ser det ut til å være veldig lite rom. Det er veldig, veldig smalt der, sier John Degenkolb til NBC Sports.

– Du må gjøre de rette avgjørelsene, og så lenge alt går bra, er det ikke noe problem. Når det ender opp som med meg og Cav, så er det ikke bra, sier Degenkolb med referanse til tirsdagens spurt.