UTE: Ignatas Konovalovas og Arnaud Démare på lørdagens etappe. På søndagens niende etappe maktet de ikke å komme innenfor tidslimiten. / AFP PHOTO / Lionel BONAVENTURE
UTE: Ignatas Konovalovas og Arnaud Démare på lørdagens etappe. På søndagens niende etappe maktet de ikke å komme innenfor tidslimiten. / AFP PHOTO / Lionel BONAVENTUREVis mer

Tour de France

Démare ute av touren

Havnet langt bak tidslimiten sammen med tre lagkamerater.

(procycling.no): 39 minutter og 58 sekunder. Det var den magiske grensa mange av rytterne siktet seg inn mot på den niende etappen i Tour de France.

Edvald Boasson Hagen og Vegard Stake Laengen kom seg begge trygt innenfor tidslimiten, mens Alexander Kristoff akkurat klarte seg, sammen med flere av de andre spurterne, to og et halvt minutt før tidslimiten.

Arnaud Démare slet stort på lørdagens etappe, men klarte med god hjelp fra lagkameratene Ignatas Konovalovas og Mickaël Delage tidslimiten.

På søndagens kongeetappe måtte den franske mesteren slippe allerede på den første kilometeren. Démare fikk nok en gang hjelp av Delage og Konovalovas, og fikk etter hvert også støtte av Jacopo Guarnieri.

De var imidlertid aldri i nærheten av å komme seg innenfor tidslimiten, og krysset målstreken rundt én time etter at Rigoberto Urán spurtet inn til etappeseieren.

Startet touren strålende

Démare fikk en strålende åpning med touren, med flere pallplasser og seier på den fjerde etappen. Det var franskmannens første etappeseier i Tour de France, og han syklet flere dager i den grønne trøya.

Det ble rapportert at FDJ-rytteren hadde en dårlig natt natt til fredag, hvor han leverte en skuffende spurt og kun ble nummer elleve.

– Jeg tror bare jeg har hatt to tunge dager. Jeg mangler glykogen. Jeg føler meg ikke syk, men jeg var helt forferdelig, sa Démare etter lørdagens etappe.

I tillegg til de fire FDJ-rytterne, havnet også Mark Renshaw (Dimension Data), Juraj Sagan (Bora-hansgrohe), Matteo Trentin (Quick-Step) og Jos Van Emden (LottoNL-Jumbo) utenfor tidslimiten.

Dermed er det én mindre konkurrent i spurtene for Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen, men sistnevnte måtte også se at hans spurtopptrekker ryker ut av rittet.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.