DnB NOR krever Riise for 8,2 millioner

Rettssak i juni.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

DnB NOR krever at John Arne Riise (27) betaler tilbake en personlig gjeld på 8,2 millioner kroner.

Banken leverte stevning til Oslo tingrett like før jul i for, og det kom et tilsvar fra Riise i slutten av januar. Tingretten har berammet rettssak mellom partene i juni.

- Det dreier seg om mislighold av et lån som ble gitt til John Arne Riise i 2003. Da ble han innvilget et kassakredittlån som ble brukt til agenthonorar. Samtidig undertegnet Riise et personlig gjeldsbrev, sier kommunikasjonsdirektør i DnB NOR, Trond Bentestuen, til Dagens Næringsliv.

Riise, som spiller for Liverpool, skulle gjøre opp kassakreditten i løpet av tre måneder, hvis ikke forfalt lånet til betaling.

- DnB NOR har arbeidet for å få en løsning på denne saken i tre til fire år uten hell. Vi konkluderte før jul med at nå måtte vi komme fram til en avslutning. Derfor ble det tatt ut søksmål mot Riise, som på sin side har ønsket at banken skulle ettergi deler av lånebeløpet, sier Bentestuen.

Advokat Nicolai Skridshol hos Advokatfirmaet Haavind Vislie som representerer fotballproffen, ønsker ikke å kommentere saken.

Riise har vært innblandet i flere saker med kreditorer etter at hans tidligere agent Einar Baardsen gikk personlig konkurs med en gjeld på nærmere 50 millioner kroner.

(NTB)

FOR RETTEN: DnB NOR har stevnet John Arne Riise (t.v.) for retten for å få inn 8,2 millioner kroner personlig gjeld. Saken avgjøres i Oslo tingrett i juni. Foto: AP/Scanpix
FOR RETTEN: DnB NOR har stevnet John Arne Riise (t.v.) for retten for å få inn 8,2 millioner kroner personlig gjeld. Saken avgjøres i Oslo tingrett i juni. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer