Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Dø, ditt helvetes svin»

Trusselbrev havnet hos dommer Svein Oddvar Moens navnebror.

(Dagbladet.no): Tippeliga-dommer Svein Oddvar Moen har innrømmet at han gjorde en tabbe da han ga straffespark til Lillestrøm mot Ham-Kam.

Innrømmelsen og unnskyldningen fra Haugar-dommeren hindret imidlertid ikke en anonym person i å sende et trusselbrev til Svein Oddvar Moen i Stjørdal - som altså ikke har annet med straffesparket å gjøre enn samme navn som dommeren.

«Står jo for faen en halv meter utenfor 16-meteren! Gå ut i skauen og dø ditt helvetes verdiløse svin!» står det i brevet.

Det er ikke mulig å tyde på poststempelet hvor brevet er sendt fra.

- Da jeg åpnet brevet så reagerte jeg med å le fordi jeg visste at avsenderen hadde sendt brevet til feil person, sier dommerens navnebror til lokalavisa Stjørdalens Blad.

NFF vurderer brevet

Etter å ha lest det grove brevet, valgte han imidlertid å kontakte dommeransvarlig Rune Pedersen i fotballforbundet. Pedersen ba om å få brevet tilsendt.

- Det er normalt at vi ber om dette for å vurdere om vi skal gjøre noe med det. Noen ganger anmelder vi slike saker, sier Pedersen til Dagbladet.no.

Foreløpig vet han ikke om forbundet vil gå videre med denne saken.

HEFTIG DEBATT: Spillere fra begge lag flokket seg omkring Svein Oddvar Moen etter kampen mellom Lillestrøm og Ham-Kam. Men trusselbrevet til dommer Moen som bor i Haugesund, havnet i postkassa til navnebroren i Stjørdal. Foto: Scanpix
HEFTIG DEBATT: Spillere fra begge lag flokket seg omkring Svein Oddvar Moen etter kampen mellom Lillestrøm og Ham-Kam. Men trusselbrevet til dommer Moen som bor i Haugesund, havnet i postkassa til navnebroren i Stjørdal. Foto: Scanpix Vis mer

- Det er jo et anonymt brev uten tydelig stedsnavn i stempelet, så det spørs hva vi kan gjøre med det, sier Pedersen.

Han sier det ikke er meldt inn liknende trusselsaker fra norske dommere så langt i sesongen, selv om det har vært heftig debatt rundt flere dommeravgjørelser i sesongåpningen.

- En debatt på et faglig plan kan vi leve godt med. Det er noe annet når det går på et personlig plan og med trusler som dette, sier Pedersen.

Fikk kjeft på SMS

Svein Oddvar Moen i Stjørdal fikk også en tekstmelding som egentlig var myntet på navnebroren etter utvisningen av Daniel Berg Hestad under kampen mellom Molde og Tromsø i første serierunde.

- I tekstsmeldingen stod det noe sånt som at jeg var en elendig dommer og at jeg måtte finne meg en annen hobby, forteller han til Stjørdalens Blad.

Dommeren Svein Oddvar Moen var i utgangspunktet satt opp som dommer for kampen mellom Odd Grenland og Ham-Kam i morgen, men er erstattet av Tom Henning Øvrebø.

Moen fortalte torsdag at dommerbyttet er udramatisk, og skyldes at han mandag reiser til Geneve for å delta på en UEFA-samling med en talentgruppe for dommere.

«Dø, ditt helvetes svin»
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media