Dobbel bestenotering for Ingebrigtsen-brødrene

Filip og Jakob Ingebrigtsen ble nummer tre og fire i California.

Oslo  20190613.
Jakob (t.v) og FIlip Ingebrigtsen drømmemila for menn under Bislett Games 2019.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Oslo 20190613. Jakob (t.v) og FIlip Ingebrigtsen drømmemila for menn under Bislett Games 2019. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Mens Henrik Ingebrigtsen (28) tar en konkurransepause på tre uker, løp lillebrødrene Jakob (18) og Filip (26) en engelsk mil (1609 meter) under Diamond League-stevnet i California søndag kveld.

Det endte med en sterk tredje- og fjerdeplass og henholdsvis Filip og Jakob Ingebrigtsen, og personlige bestenoteringer for begge to. Førstnevnte løp på tiden 3.51,28, mens Jakob Ingebrigtsen løp på 3.51,30.

- Et kongeløp, konkluderte Jakob Ingebrigtsen overfor NRK.

Filip sier:

- Det er godt å stå her uten en unnskyldning for hvorfor det gikk så dårlig. Jeg var ikke så gira i utgangspunktet for å dra så langt (for å løpe konkurranse, red. anm.), men det viser at når man er i god form og gjør rette ting, kan man løpe fort. Jakob løper også bra. Jeg klarer endelig å være med og holde følge. Vi er der vi skal være, sier FIlip Ingebrigtsen til NRK.

Både Jakob og Filip lå fint i feltet og brukte lite krefter. Med en runde igjen tok de et magadrag og jobbet seg fram i feltet.

Jakob Ingebrigtsen stvinet på oppløpet etter å ha gitt gass med 200 meter igjen, og ble tatt igjen av storebror.

Kenyanske Timothy Cheruyiout vant distansen. Ayanleh Souleiman ble nummer to, Filip Ingebrigtsen ble nummer tre. Jakob Ingebrigtsen måtte nøye seg med en fjerdeplass.

Eldstebror Henriks bestenotering på distansen er 3.50,72.