Dobbel dose Manchester i Europa

City tildelt UEFA Cup-plass.

(Dagbladet.no): Manchester City mottok i ettermiddag et plaster på såret etter enm skuffende sesongavslutning.

Laget får likevel prøve seg i Europa etter at laget fikk tildelt en plass i neste års UEFA Cup basert på klubbens plassering på den såkalte fair play-tabellen i England. Fem lag hadde en bedre disiplinærstatistikkk enn Manchesters lyseblå, men samtlige av disse fem var kvalifisert for europacup gjennom tabellplassering. 

- Det er en drøm som går i oppfyllelse. Drømmen om Europa har vært sterk hele sesongen. På et tidspunkt var vi mer eller mindre sikre på at vi ville klare det, mens vi aandre ganger har følt oss ute av kampen. Dette er fantastiske nyheter for klubben, fansen og alle andre, sier Eriksson til Manchester Citys offisielle hjemmeside.

Steg i riktig retning

Om «Svennis» blir mannen som skal lede Manchester City mot et europacup-eventyr, forblir imidlertid uavklart. Men den sindige svensken uttrykker uansett begeistring for klubbens utvikling.

- Dette er et steg i riktig retning fordi det overordnede målet for klubben er å spille i Champions League. UEFA Cupen er en god skole for å tilegne seg europacuperfaring, påpeker Eriksson. 

Premier League var hakket «snillere» enn Tippeligaen sist sesong og fikk derfor en siste europacuprepresentant. 

EUROPA I SIKTE FOR CITY: Men uten Sven Göran Eriksson ved roret? Forholdet til eier Thaksin Shinawatra ser ikke ut til å være det hjertligste om dagen. Foto: REUTERS
EUROPA I SIKTE FOR CITY: Men uten Sven Göran Eriksson ved roret? Forholdet til eier Thaksin Shinawatra ser ikke ut til å være det hjertligste om dagen. Foto: REUTERS Vis mer
Dobbel dose Manchester i Europa