Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dobbel Dylan

Dylan MacAllister (22) er tilbake fra sanddynene i Australia, og har bestemt seg for å utfordre de mer profilerte spissene i Brann. I går kveld scoret han to og var banens beste spiller.

BERGEN (Dagbladet): Med ni poeng leder Brann sin gruppe, og ligger svært godt an til videre avansement i Royal League.

-  Jeg var ikke vant med den harde fysiske fotballen i Norge og ble tidlig sliten i fjor. Ryggen min tålte ikke belastningen. Samtidig lengtet jeg veldig tilbake til familien og alle vennene mine i Australia. Nå er jeg mye bedre forberedt, sier Dylan MacAllister.

Fikk selvtillit

Nå vil han kjempe om plassen i Branns angrep, i konkurranse med profiler som Bengt Sæternes, Robbie Winters og Charlie Miller.

-  De er alle sammen profesjonelle, har mer erfaring enn meg og vet at de må kjempe om plassene. Derfor var det svært viktig for meg å prestere godt i denne kampen. Jeg scoret to mål, og fikk mye hjelp av de andre spillerne i hele kampen. Det var gøy. Og, det gir selvsagt selvtillit, sier den unge sjarmøren, som for lengst har fått seg kjæreste i Bergen.

Vil være nådeløs

-  Dylan må prestere på dette nivået om han skal ha muligheter for å spille seg inn på laget. Det er klart jeg vil velge ham hvis han er bedre enn dem han skal konkurrere mot. Jeg kommer til å være nådeløs mot alle spillerne, og tror det vil løfte hele laget. I denne kampen var han meget god, men jeg har sett i det siste at han fremdeles er litt ustabil. Han må likevel gjøre mye galt på treninga om han ikke skal være aktuell for startoppstillingen til neste Royal League-kamp mot Halmstad, sier Brann-trener Mons Ivar Mjelde.

Fikk tilbud

Bengt Sæternes, Robbie Winters og Martin Knudsen trener alternativt. Alle tre håper å være klare for å trene fotball for fullt fra begynnelsen av mars.

I fjor fikk Brann flere henvendelser fra klubber som var interessert i å overta Dylan MacAllister, men Mons Ivar Mjelde ville beholde talentet. Han forsto hva han trengte, en tur hjem til Australia og en lang pause fra fotballen.

-  Jeg fikk to og en halv måneds pause. De første ukene slappet jeg helt av, og tenkte verken på Brann eller fotball. Så begynte jeg igjen å lengte tilbake til laget. Jeg hadde fått med meg et treningsprogram, og trente fotball sammen med det gamle laget mitt to ganger i uka, sier Dylan MacAllister.

-  Nå føler jeg at formen begynner å komme igjen. Når jeg våkner om morgenen nå, gleder jeg meg til å gå på trening. Jeg elsker Brann, Bergen og kjæresten min.

TRAFF GODT: Dylan MacAllister var høyt og lavt og scoret to viktige mål for Brann mot Odense i går kveld.