Dobbel Huseklepp sikret seieren

Og Petter Vaagan Moen nærmer seg Moa på toppscorerlista.

DEFINITIVT SIKRET: Kveldens seier gjør at Brann ikke engang i teorien kan rykke ned denne sesongen. Her runder Erik Huseklepp KIL-keeper Olav Dalen og gjør 3-1 på overtid. Kongsvinger har fortsatt fem poeng opp til kvalikplassen, der Hønefoss ligger. Foto: Marit Hommedal, Scanpix
DEFINITIVT SIKRET: Kveldens seier gjør at Brann ikke engang i teorien kan rykke ned denne sesongen. Her runder Erik Huseklepp KIL-keeper Olav Dalen og gjør 3-1 på overtid. Kongsvinger har fortsatt fem poeng opp til kvalikplassen, der Hønefoss ligger. Foto: Marit Hommedal, ScanpixVis mer

|||
BERGEN/OSLO (Dagbladet.no): Brann - Kongsvinger 3-1.

- Det er en stund siden jeg scoret to for Brann, så det var på tide, sier matchvinner Erik Huseklepp.

Petter Vaagan Moen har vært det største lyspunktet på et skuffende Brann-lag denne sesongen, og nå kan den offensive midtbanespilleren bli toppscorer i Tippeligaen.

Mot Kongsvinger scoret 26-åringen sitt 14. seriemål, og nå er han bare én scoring bak Moa, som for lengst har gått til tysk fotball.

- Ja, når han avsluttet midt i sesongen, så burde vel tittelen havne hos en som avslutter her, sier Vaagan Moen til TV 2 Zebra.

Det har i det hele tatt vært en fantastisk sesong for Vaagan Moen, som virkelig har blomstret etter at han ble flyttet mer sentralt inn i banen.

Men nok en gang gjorde Brann det vanskelig for seg selv i en kamp de burde vunnet enkelt.

Laget lekte seg til 2-0-ledelse ved pause, og Kongsvinger hadde knapt hatt ett eneste meningsfullt forsøk på mål.

Frekt Vaagan Moen åpnet ballet med et frekt frispark i nærmeste hjørnet fra skrått hold. KIL-keeper Olav Dalen ble grundig lurt.

NY SPENNING: kai Risholt reduserer til 2-1, og Kongsvinger hadde flere gode sjanser før Huseklepp punkterte kampen. Foto: Marit Hommedal, Scanpix
NY SPENNING: kai Risholt reduserer til 2-1, og Kongsvinger hadde flere gode sjanser før Huseklepp punkterte kampen. Foto: Marit Hommedal, Scanpix Vis mer

- Jeg ser at keeperen venter innlegg, og da er det bare å skyte. Når man har selvtillit gjør man sånt, sier Vaagan Moen.

Ti minutter senere doblet Erik Huseklepp ledelsen etter en glimrende frispilling av nettopp Vaagan Moen. Huseklepp dro seg inn i banen og banket ballen i nærmeste hjørne.

- Jeg har en tendens til alltid å sette den i lengste, så jeg tenkte jeg skulle klinke den i nærmeste, og det funket jo, sier Huseklepp til TV 2 Zebra.

Våget mer Men etter hvilen skjedde det noe med begge lag.

Kongsvinger våget mer, og Brann slapp seg ned noen hakk. Slikt straffer seg.

Faresignalene var der hele omgangen, og drøye ti minutter før slutt kranglet Kai Risholt inn reduseringen etter en stuss fra høye Mame Niang.

- Vi gjorde noe av det samme mot Hønefoss. Det er helt unødvendig, men det er ikke lett når de pøser inn mot Niang i midten. Han er jo tre meter høy, sier Huseklepp og ler.

Bortelaget fortsatte å kjøre, men helt på tampen kontret Huseklepp inn sitt andre for dagen etter en blendene miks av fart og teknikk.

- Ekstremt skuffet Dermed har Kongsvinger fortsatt fem poeng opp til Hønefoss på kvalikplass.

- Jeg var ekstremt skuffet etter første omgang. Det virket som vi hadde troen før kampen, men spillerne var ekstremt energiløse, sier trener Tony Gustavsson til TV 2 Zebra.

I andre omgang var det langt mer spennende med et friskere KIL-lag. Bare ørsmå marginer hindret ett eller to mål til for gjestene.

- Vi skulle scoret to, men det var en kjemperedning av keeper (Opdal) og Mame (Niang) skjøt på Kai (Risholt), sier Gustavsson. 

Brann-trener Rune Skarsfjord var naturlig nok mest fornøyd med det som skjedde før pause.

- Vi har en veldig bra start, vi tar tak og vil vinne. Vi er så mye bedre enn Kongsvinger, og jeg skulle ønske det ble punktert i første omgang, sier han.

MOEN VS. MOA: Petter Vaagan Moen er ett mål bak Moa på toppscorerlista. Foto: Marit Hommedal, Scanpix
MOEN VS. MOA: Petter Vaagan Moen er ett mål bak Moa på toppscorerlista. Foto: Marit Hommedal, Scanpix Vis mer