Kjetil Rekdal:

Dobbel lykke: - Rotete

Først vant favorittlaget Leeds 4-0 borte mot Burnley, så ledet han HamKam til 3-0 over Stjørdals/Blink og rett inn på tabelltopp. Men det er bare favorittlaget som slipper unna kritikk fra Kjetil Rekdal.

DRØMMELØRDAG: HamKam-trener Kjetil Rekdal. Foto: Geir Olsen / NTB
DRØMMELØRDAG: HamKam-trener Kjetil Rekdal. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- For å være helt ærlig var dette den mest rotete kampen vi har levert med såkalt toppet mannskap hittil i år. Vi skapte mye sjanser, men slapp også til mye på grunn av stygge feil. Men bevares jeg skal ikke klage, resultatet var veldig bra, sier Kjetil Rekdal på telefon til Dagbladet.

Scoringer av Jonas Enkerud, Aleksander Melgalvis og Albert Berisha i 1. omgang sørget for at HamKam vant komfortabelt i seriepremieren i 1. divisjon, og går rett inn på tabelltopp.

Ambisjoner

Bak seg på tabellen har de den gamle storheten Fredrikstad, som slo Åsane i toppfotball-comebacket.

Rekdal kom inn i HamKam forrige sesong, og reddet plassen. Denne sesongen er han klar på at topp seks, og kvalifisering til Eliteserien er målet.

- Vi har som mål å forbedre oss. Det å bli nummer sju gir ingenting, så da må vi prøve topp seks. Vi var solide borte i fjor, og er i ferd med å begynne å likne på et solid hjemmelag. Klarer vi å holde det blir det bra. Men jeg ser på resultatene i dag at det kommer til å bli mange jevne kamper, og det er en lang sesong, sier trenerveteranen.

Denne Rekdal-feiringen tok av på Twitter:

Drømmer om Europa

En sesong som går mot slutten er Premier League. Rekdal er Leeds-supporter på sin hals, og koste seg med at favorittlaget-laget lekte seg til 4-0-seier borte mot Burnley tidligere på lørdagen.

- Det er alltid hyggelig når Leeds vinner. De kjører over lag nå, og virker til å ha funnet den rette balansen. De har også tatt poeng mot alle de såkalt seks store lagene, påpeker han.

Rekdal drømmer om Europa-spill på Elland Road innen kort tid for laget som nå ligger på 10. plass.

KNEKKER SAMMEN: Kjetil Rekdal vant veddemål mot Vålerengas keepertrener Gjermund Østby. Keepertreneren måtte dermed under saksa, til stor fornøyelse for Rekdal. Video: Youtube/Vålerenga Fotball Vis mer

- De er ikke mange poengene bak plasseringene som gir Europa. Om de greier å beholde manager Marcelo Bielsa og få inn de rette forsterkningene bør de kunne ta igjen flere lag, mener Rekdal.

Som uansett påpeker at det viktigste er at laget hans har kommet seg opp i Premier League, og stabilisert seg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer