Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dobbel lykke etter tragedien

Hope Solo (38) var timer fra å dø. I går kunngjorde hun en gladbeskjed.

VENTER BARN: Hope Solo. Foto: NTB Scanpix
VENTER BARN: Hope Solo. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kontroversene har fulgt i kjølvannet til den amerikanske keeperen Hope Solo helt siden hun slo gjennom på fotballbanen. Utenomsportslig støy har gjort henne til en figur som er både elsket og hatet i USA.

Hun la keeperhanskene på hylla i 2016, men har fortsatt å holde seg i rampelyset, blant annet som fotballekspert for amerikansk TV.

Og nå stjeler hun igjen overskrifter, men denne gangen i positiv forstand:

Det amerikanske keeperikonet avslører at hun og samboeren - den tidligere NFL-spilleren Jerramy Stevens - venter tvillinger.

På ekte amerikansk vis avslørte hun det hele på direktesendt TV:

- Jeg er glad for å kunne si at vi dobler størrelsen på familien vår. Vi skal få en gutt og ei jente. Så det er likestilling fra første stund. Vi har et lite fotballag på vei, sa hun på bein SPORTS Weekend Winners

Tragedie

Nyheten om babylykken er en stor opptur for familien Solo/Stevens - og kommer kort tid etter at paret var gjennom en personlig tragedie.

Nylig fortalte Solo at alvorlige helsekomplikasjoner førte til en spontanabort da hun ventet trillinger i fjor.

I et intervju med Elle, gjengitt hos svenske Aftonbladet, fortalte Solo at paret hadde forsøkt å få barn i lang tid da tragedien skjedde:

- Legene fortalte at jeg var timer fra å dø. De endte opp med å fjerne egglederen min.

Den tidligere keeperstjerna, med VM- og OL-gull på CV-en fortalte at hun gikk gjennom en ektopisk graviditet. Ifølge Store norske leksikon er det «et svangerskap der det befruktede egget fester seg og utvikler seg utenfor livmorhulen.»

Paret, som har vært gjennom en rekke kontroverser, ga ikke opp håpet om å få barn, og i går valgte Solo altså å offentliggjøre at de venter tvillinger.

KOM SEG GJENNOM EN TRAGEDIE: Hope Solo sammen med Jerramy Stevens. Foto: NTB Scanpix
KOM SEG GJENNOM EN TRAGEDIE: Hope Solo sammen med Jerramy Stevens. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kontroversiell

Etter at hun la opp har Solo vært ekspert på TV. I tillegg har hun vært en forkjemper for økt lønn for de amerikanske fotballjentene.

Hun er ikke redd for å si hva hun mener, og gjennom hennes lange karriere har det amerikanske fotballforbundet ved flere tilfeller tatt grep. Solo har blitt suspendert fra laget flere ganger.

Hun har også blitt arrestert for å fysisk ha gått til angrep på sin egen familie, hun har lagt ut om OL-deltakeres sexdrift og nakenbilder av henne har blitt lekket på nettet.

RASERIUTBRUDD: Den amerikanske landslagskeeperen fikk kontrakten terminert. Det var hun veldig lite fornøyd med. Video: Fullscreen Media Vis mer

Under OL i Rio rakk hun å gjøre seg til uvenn med både arrangøren og Sveriges landslagstrener Pia Sundhage - noe som førte at hun ble kastet ut av landslaget.

Etter dette fikk hun også hard medfart i hjemlandet, og episoden ført til slutt til at hun valgte å legge opp som keeper.