Dobbel lykke

Aksel Lund Svindal (19) ser fram til en rolig jul med familien etter en ny sterk niendeplass i storslalåm. Men den beste gaven er at broren er på vei til å bli frisk.

Ungutten kjørte seg ned til å bli beste nordmann fra start nummer 57 i første omgang. I finaleomgangen var han nest raskest.

- Helt rått, sier Lund Svindal.

Mer trenger han egentlig ikke å si etter ei uke der han har blitt blant de ti beste både i Super G og storslalåm.

Det som gleder like mye som framgangene i bakken, er at broren hans, Sondre, er på vei tilbake etter en skiskade han pådro seg forrige vinter.

God bror

Broren ble regnet som et minst like stort talent som Aksel, men fikk brudd i en ryggvirvel etter å ha lekt seg på ski i en halfpipe.

- Nå er operasjon nummer to unnagjort, og han fikk satt inn en del i ryggen. Nå er han på vei tilbake. Det gleder oss minst like mye som det Aksel har gjort i bakken denne uka, sier pappa Bjørn Svindal til Dagbladet. Han trente Aksel fram til han begynte på skigymnaset for tre år siden.

- Det ligger i blodet. Jeg har stått mye på ski opp igjennom, og ble tatt med på turer tidlig. Da får man det inn, sier Aksel.

Selv om mange beskriver ham som et kjempetalent, så mener han selv at det er den målbevisste jobbinga som har gjort ham god.

- Jeg var aldri noen typisk barnestjerne. Jeg hevdet meg ikke skikkelig før jeg var 14 år, men så har jeg tatt noen jafser i ny og ne. Sånn som nå, flirer han.

- I forhold til Kjetil André Aamodt, så synes jeg han har et større atletisk talent enn meg. Kjetil er god i alt han gjør, og tar ting veldig lett. Jeg må jobbe litt mer, men blir god hvis jeg går skikkelig inn for å lære noe.

Winstar

Nå gleder Aksel seg til rolige dager på Romerike i jula.

- Nå skal jeg bare slappe av, prøve å kople ut noen dager, så skal jeg sikkert stå litt på ski igjen i romjula, sier han.

Litt ekstra lommepenger til juleinnspurten har det også blitt på unggutten.

Lund Svindal vant nemlig i går den såkalte Winstar-premien for annen gang i løpet av tre dager. Den som kommer høyest av løperne med startnummer 31 eller høyere, vinner 50 gram gull. I tillegg kan han regne med noen tusenlapper fra både arrangør og sponsorer.

- Jeg vet ikke hvor mye penger det ble til sammen, men akkurat nå er jeg i tax-free butikken på Kastrup. Jeg skal handle de siste julegavene, sier han på telefonen fra den danske hovedstaden.

KANONOMGANG: Aksel Lund Svindal kjørte nest raskest av alle i andre omgang. Og tok en sterk niendeplass i går. - Jeg er litt overrasket over at det går så bra i storslalåm og Super-G, sier Lund Svindal til Dagbladet.