Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dobbel lykke

Lyngdaljentene gråt av glede, ordføreren hadde sendt gratulasjoner og oppladningen til finalen var i gang. Da ringte Norway Cup og fortalte at semifinalen måtte spilles en gang til.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter å ha slått Asker 2-1 i semifinalen ble lagledelsen i Lyngdal oppringt to timer etterpå og bedt om å møte til omkamp - om et kvarter.

- Jentene hadde dusja og var på vei til byen for å feire, og mange av dem hadde ikke spist siden klokka åtte i morges, forteller oppmann Karl Reidar Pedersen, som måtte ringe rundt og få jentene kampklare og opp på Ekebergsletta på rekordtid.

Godkjente målet

Der satt 18 fortvilte jenter i spillerbussen, mens lagledelsen vantro bladde gjennom juryens kjennelse.

I gårsdagens første semifinale i klasse R tok Lyngdal ledelsen 2-0 mot Asker i løpet av kampens fem første minutter. Ved det andre målet markerte linjedommeren at ballen først hadde hvert ute, men dommeren bestemte seg likevel for å godkjenne målet etter å ha konferert med sin assistent.

Norway Cup-juryen bestemte seg for å godkjenne Askers protest. Dermed ble det omkamp klokken 20.

Lyngdal-jentene var på vei til kino da de fikk vite om omkampen.

- Asker er dårlige tapere. Dette er helt på trynet, mente Benedichte Limmesand, som knapt hadde feiret semifinaleseieren i hennes første Norway Cup før det ble spilt en ny.

Hevnen er søtere

Klokken 21 i går kveld hadde Lyngdal fortalt Asker for andre gang hvilket lag som skal spille finalen i dag. I andre forsøk vant Lyngdal-jentene 5-0 i høljregnet på Ekeberg.

I dag møter jentene danske Skovlunde i finalen.

KAMPFAKTA

2. semifinale klasse R

Asker - Lyngdal 0-5 (0-1)