AMERIKANSK SKUFFELSE: Nani, som var tilbake på banen etter kragebeinsbrudd, og Manchester United gikk på sitt første tap i sesongoppkjøringen mot Kansas City Wizards natt til mandag.Foto: SCANPIX
AMERIKANSK SKUFFELSE: Nani, som var tilbake på banen etter kragebeinsbrudd, og Manchester United gikk på sitt første tap i sesongoppkjøringen mot Kansas City Wizards natt til mandag.Foto: SCANPIXVis mer

Dobbel Manchester-smell i USA

Både United og City med 1-2 tap mot MLS-motstand.

||| • Kansas City Wizards - Manchester United 2-1, New York Red Bulls - Manchester City 2-1.

(Dagbladet.no): Manchester United gikk på en smell og tapte 1-2 for MLS-laget Kansas City Wizards i en treningskamp søndag.

Tidligere Molde-spiss Mame Biram Diouf fikk sjansen fra start som Dimitar Berbatovs makker for andre gang på tre kamper, og var dermed én av flere reserver.

Ben Amos voktet målet, mens Ritchie De Laet spilte på venstrebacken.

Sir Alex Ferguson trekker fram mangelen på rutine i forsvarsleddet som hovedårsaken til at det gikk som det gikk.

- Jeg mener at manglende erfaring hos forsvarsspillerne var tydelig de første 15 minuttene. Det var et handicap, og vi hentet oss aldri ordentlig inn etter det, poengterer United-sjefen, ifølge manutd.com.

Foran 52.000 tilskuere tok Kansas City ledelsen allerede etter 11 minutter ved midtbanespilleren Davy Arnaud.

Fire minutter før pause ble Jimmy Conrad trolig feilaktig utvist for vertene og United fikk straffe. Ut i fra reprisen kunne det se ut som Conrad var først på ballen. Dimitar Berbatov var uansett sikker fra 11-meteren og utlignet.

- Rufsete
Det tok ikke lang tid før Kansas City satte en ny støkk i United. Bare to minutter etter utligningen, stanget Kei Kamara ballen forbi Amos. Ballen gikk via tverrliggeren og ned på mållinjen. TV-bildene kunne ikke bekrefte at ballen var inne, men målet ble godkjent av dommeren.

- Det vi ser etter hos spillerne er i ferd med å komme til syne, men måten vi brukte ballen på i dag, var rufsete til tider. Normalt sett er vi mye bedre. Det er forhåpentligvis noe som kommer med kamptrening. Det var en tøff kamp med god atmosfære, og på sett bort ifra resultatet, er jeg fornøyd med framskrittene vi gjør, sier Ferguson.

Manchester United skal møte et allstarlag fra den nordamerikanske ligaen MLS torsdag. Da må engelskmennene trolig klare seg uten Darren Fletcher og John O'Shea, som sliter med skader, ifølge NTB.

Nytt City-tap
Også byrival Manchester City har lagt deler av sesongoppkjøringen til USA, og også Roberto Mancinis menn tapte med de samme sifrene mot motstand fra Major League Soccer.

New York Red Bulls påførte City deres andre strake nederlag i firelagsturneringen der også Sporting Lisboa og Tottenham deltok.

Macoumba Kandji ga laget til Erik Solér ledelsen etter sju minutter. Brasilianske Jô utlignet 10 minutter etter pause, men Dane Richards sendte vertene tilbake i ledelsen med det som skulle vise seg å være matchvinnerscoringen 20 minutter før slutt.

Mancini tok imidlertid ikke tapet for tungt etter å ha mønstret et ungt og urutinert mannskap, der Joe Hart, Wayne Bridge, Stephen Ireland og Emmanuel Adebayor var de mest etablerte navnene i startoppstillingen.

- Jeg er ikke det minste skuffet. Det viktigste for meg var å komme igjennom denne turneringen uten skader. Vi har jobbet hardt i to uker. Da er det helt normalt at vi ikke spilte 100 prosent. Vi brute sju unge spillere. Unge spillere er viktig for klubben, så jeg er glad for at vi kunne ta dem med til USA og gi dem spilletid, understreker italieneren overfor mcfc.co.uk.

Nå venter to nye kamper på amerikansk jord for City; først mot Club America i Atlanta, så et møte med de italienske trippelmesterene Inter i Baltimore.

HOLDT CITY UNNA: Thierry Henry og New York Red Bulls slo et ungt Manchester City-mannskap - her ved Andrew Tutte - 2-1 i New York.Foto: SCANPIX
HOLDT CITY UNNA: Thierry Henry og New York Red Bulls slo et ungt Manchester City-mannskap - her ved Andrew Tutte - 2-1 i New York.Foto: SCANPIX Vis mer