Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dobbel Nannskog sørget for Stabæk-seier i Sandefjord

Snuste på toppscorertittelen igjen.

SESONGEN OVER:  Sandefjords Alexander Gabrielsen (midten) kommuniserer med linjemannen under eliteseriekampen i fotball mellom Sandefjord og Stabæk. Daniel Nannskogs to scoringer sørget for at bortelaget vant.
Foto: Trond Reidar Teigen / Scanpix
SESONGEN OVER: Sandefjords Alexander Gabrielsen (midten) kommuniserer med linjemannen under eliteseriekampen i fotball mellom Sandefjord og Stabæk. Daniel Nannskogs to scoringer sørget for at bortelaget vant. Foto: Trond Reidar Teigen / Scanpix Vis mer

|||

Bronselaget Stabæk satte sesongpunktum med en sterk 3-1-seier over Sandefjord på bortebane.

Johan Andersson og Daniel Nannskog (2) scoret for gjestene, Erik Mjelde for hjemmelaget.

- Jeg er veldig glad. Det smaker alltid godt med poeng, sa Stabæk-trener Jan Jönsson til TV 2.

- Gutta fortjener en medalje, sa svensken.

Sommerbyen Sandefjord hadde tilnærmet vintertemperatur søndag kveld. Men Stabæks kombinasjonsspill varmet glimtvis i kampens innledning. Johan Andersson omsatte overtaket i en fin scoring etter sju spilte minutter.

- Vi snakket om mange scoringer før kampen og hadde tre-fire store målsjanser det første kvarteret, men fikk bare uttelling på én av dem, sa Jönsson.

I sluttkvarteret våknet vertene etter en ubevegelig halvtime.

Men det var gjestene fra Bærum som doblet ledelsen etter fire minutter i 2. omgang, en typisk svensk kombinasjon: Johan Andersson ble felt av Olav Zanetti, Daniel Nannskog satte straffen kontant inn til 2-0, hans 14. seriescoring i år.

En hands av Morten Morisbak Skjønsberg ga Sandefjord og Erik Mjelde sjansen til kontakt. Sistnevnte var sikker fra straffemerket med sin ellevte scoring i år. Sandefjord jaktet et utligningsmål som aldri kom. I stedet avgjorde Nannskog definitivt kampen med sin 15. seriescoring.

Tapet søndag kan imidlertid ikke rokke ved konklusjonen: Sandefjord kan se tilbake på en solid sesong og en plassering høyere enn forventet. Allerede mandag starter planleggingen av neste sesong.

Erik Mjelde nevnes i Brann-sammenheng, og keeper Espen Bugge Pettersen har antydet at det er mulig å flytte på seg. Begge er nøkkelspillere og vel så det.

Stabæk lå trist plassert etter ni serierunder. Etter den tid har poengene trillet inn hyppigere enn i gullsesongen i fjor. En imponerende prestasjon med et mannskap som egentlig ikke glitret på papiret i mars måned.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media