Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dobbel-Nielsen gir bronsehåp

Start nest best i Tippeligaen etter sommerpausen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Start - HamKam 2-0. Start hadde en elendig vårsesong. Da Tom Nordlie fikk sparken i juli lå laget nest sist på tabellen. Fasit var tolv poeng på tolv kamper. Siden har det bare gått én vei.

Oppover.

Under først Bård Wiggen, og deretter Stig Inge Bjørnebye, har Start vunnet kamp etter kamp.

Åtte kamper har gitt seks seirer. 18 poeng er nest best i Tippeligaen i høst. Bare Rosenborg (18 poeng på sju kamper, men bedre målforskjell) har vært bedre enn sørlendingene.

Tilsammenlikning har serieleder Brann bare 15 høstpoeng.

Strømstad på benken 

Formutløsningen har forvandlet bunnkamp til medaljekamp. Start klatret til 4. plass etter 2-0 seieren over Hamkam i kveld. Opp til Lillestrøm, som møter Vålerenga i morgen, skiller bare tre poeng.

Nå tror tomålscorer David Nielsen at fjorårets sølv følges opp med bronsemedajer.

MÅL! MÅL! David Nielsen bredsider inn 2-0 målet mot Hamkam. Foto: SCANPIX
MÅL! MÅL! David Nielsen bredsider inn 2-0 målet mot Hamkam. Foto: SCANPIX Vis mer

- Klart det kan det. For hver seier vi tar, så blir det mer og mer realistisk. Vi er i en enorm flytsone i serien for tiden, sier Nielsen til fvn.no.

Men det var ikke mye mer enn de tre poengene som viste at Start er medaljekandidat.

Bjørnebye valgte å spare landslagsduoen Fredrik Strømstad og Marius Johnsen fra start, men kunne like gjerne ha hvilt noen andre, for det var mange trøtte Start-bein i aksjon.

- Vi må bruke tiden godt de neste dagene, og prøve å samle mest mulig overskudd, sier Nielsen.

Dansk dynamitt

Sjøl avgjorde han kampen nærmest på egenhånd. Den store dansken scoret to ganger – i kampens første, og siste minutt – begge etter kontringer som tatt ut av den berømte læreboka.

Slik kom målene:


1-0:
Kristoffer Paulsen fosset fram på høyresiden, spilte inn i midten, der Nielsen hadde lurt seg mellom Hamkams stoppere. På første berøring bredsidet han ballen til side for Ivar Rønningen.

2-0: Innbytter Todi Jönsson lurte offsidefella, slo inn foran mål, der Nielsen kontrollert satt ballen under Rønningen.

- Jeg tror aldri jeg har scoret et raskere mål i hele min karriere. Det var helt fantastisk, sier Nielsen.


Straffe?


Nielsen ropte også på straffe, da han ble holdt i trøya etter snaue kvarteret, men trolig datt han litt for lett.

Straffe eller ikke? Hamkam hadde større grunn til å føle seg snytt. I en nær identisk situasjon ble Knut Henry Haraldsen dratt ned av Atle Roar Håland.

Men igjen vinket dommer Per Ivar Staberg spillet videre.

Hamkam koblet grepet etter pause, men skapte lite før Oluwasegun Abiodun kom inn for Espen Olsen etter snaue timen. Nigerianeren viste fart og teknikk, og bare en god Rune Nilsen forhindret scoring.

- Vi vant sjansestatistikken 5-2, og burde ha vunnet. Særlig burde vi ha utnyttet dødballsituasjonene bedre, sier HamKam-trener Frode Grodås til ANB, etter den femte bortekampen på rad uten seier.

Hamkam presset på for utlikning i sluttminuttene. Isteden var det Start, mot spillets gang, som avgjorde i siste minutt.

- Tre poeng var det vi trengte. Nå har vi endelig fått vist at vi er et lag som kan kjempe om medalje, i stedet for være en middelhavsfarer, sier Bjørnebye til ANB.

For vinner du på dårlige dager ender det veldig ofte med medalje…


Debatt
Tar Start bronse?

LURT: Hamkams Steve Cooreman hang ikke med da David Nielsen satte på turboen.