Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dobbel norsk sprintglede i Bern

Bjørgen og Hetland vant.

Marit Bjørgen vant lørdagens verdenscuprenn i sprint langrenn (fri teknikk). Claudia Künzel ble nummer to foran Ella Gjømle.

Bjørgen vant sikkert, men uten overlegen margin. Künzel ga seg aldri og var ikke langt bak i mål.

- Jeg synes finaleløpet mitt var litt ustabilt. Sporet var løst, og det var ganske lett å miste balansen. Men jeg må være fornøyd. Løpet mitt var litt kavete, oppsummerte Bjørgen etter sin 13. verdenscupseier.

12 er kommet i sprint. Bjørgen er Norges største favoritt foran VM i Oberstdorf i februar. Ella Gjømle sikret seg sesongens første pallplassering som tredje.

Hetland på toppen

Gutta ville ikke være dårligere i sveitsiske Bern. For også Tor Arne Hetland vant dagens verdenscuprenn i sprint (fri teknikk). Lørdag styrte han det meste av løpet i Bern. Sammen med svensken Thobias Fredriksson (regjerende verdensmester) dro Hetland fra de andre ut på oppløpssiden. Fredriksson ble nummer to.

- Jeg hadde bra trøkk i beina og gleder meg veldig over seieren, sa Hetland.

Han må helt tilbake til februar 2002 for å finne den forrige triumfen. Da vant han to renn i løpet av fire dager i Cluzone og Cogne.

Den lange ventetiden har irritert ham. Nå ser det ut til at han er tilbake i toppform. Hetland var raskest også på prologen.

- Nå gleder jeg med skikkelig til resten av sesongen. Det er alltid gøy å duellere med Thobias Fredriksson. Men hjemme i Norge satt en kar som sikkert hadde likt seg her. Løypa hadde passet flott for Håvard Bjerkeli, fortsatte Tor Arne Hetland.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media