Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dobbel Occean sendte LSK til semifinalen

Møter Djurgården.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Kvartfinale i Royal League: Lillestrøm - IFK Göteborg 2-0. Etter 0-0 i den første kampen i Göteborg, var det helt åpent foran ettermiddagens avgjørende kvartfinaleoppgjør. Ikke minst siden kampen ble spilt på Tønsberg Gressbane.

LSK viste imidlertid fra start at det var de som spilte på «hjemmebane», og virket mest trygge og sultne på å komme seg til semifinalene.

Allerede etter ti minutter sendte vinterens kanskje største overgang, Olivier Occean, Kanarifuglene i ledelsen. Christoffer Andersson slo corneren og Occean headet nådeløst i mål.

Lillestrøm fortsatte å jakte på mål, og etter snaut 20 minutter slo Bjørn Helge Riise en 45-graderspasning ut til Robert Koren foran mål. Sloveneren brente derimot ballen over mål fra 7-8 meters hold.

Uwe Röslers menn fortsatt å produsere en halvsjanser, men ingen så store som den IFK fikk rett før pause. En corner faller nesten ned på foten til Marcus Berg foran mål, men Occean får klarert.

Møter Djurgården

Lillestrøm skapte også noen sjanser i starten av 2. omgang, ikke minst en dobbeltsjanse hvor verken Arild Sundgot eller Occean fant veien til nettmaskene.

Etter en times spill mistet keeper Heinz Müller ballen i feltet, men han ble reddet av Christoffer Andersson.

20 minutter før slutt doblet Occean Lillestrøms ledelse. Peter Stefanutto slo en kjempepasning bak IFK-forsvaret, og Occean lobbet over keeper.

Kanarifuglene kontrollerte etter dette det aller meste i Tønsberg, og innbytter Andreas Haddad burde headet inn 3-0 like før slutt.

Men det betyr lite nå, for Lillestrøm er som eneste norske lag fortsatt med i Royal League. I semifinalen venter Djurgården, som slo ut Vålerenga i kvartfinalen.

Debatt

Hvordan tror du det går med Lillestrøm mot Djurgården?

SENDTE LSK VIDERE: Olivier Occean puttet to ganger i Tønsberg.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!