Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dobbel OL-vinner legger opp

En nær venns dødsfall medvirket til avgjørelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg har oppnådd alt jeg ønsket. Jeg har ikke mer å bevise, heller ikke for meg selv. Når jeg ser tilbake på hva jeg har fått til, ser jeg ingenting som kan overgå det, sier 35-åringen.

Under fjorårets olympiske sommerleker i Aten vant hun både 800 og 1.500 meter.

Holmes forklarer at en av grunnene til at hun gir seg er at en venn døde brått. Den irske forretningsmannen døde tidlig i november av magekreft – én måned etter at Holmes hadde hatt lunsj med ham.

– Han hadde nettopp kommet inn i livet mitt, men det satte en støkk i meg. Det var en opplevelse som endret livet mitt på mer enn én måte, sier hun.

Holmes\'\' karriere har vært preget av skader. Derfor var det et fantastisk gjennombrudd å vinne de to mellomdistansene i OL.

Hun er den tredje som har gjort dette noensinne. Tatjana Kasankina fra Russland klarte det i Montreal-OL i 1976, og Sevtlana Materkova i Atlanta i 1996. I 2005 måtte hun stå over mesteparten av sesongen, blant annet VM i Helsingfors, på grunn av skader.

Prestasjonen førte til at Holmes ble hedret med dametittelen av dronning Elizabeth II i mars.

(ANB-AP)

JAAA! Kelly Holmes vinner 800-meteren under OL i Aten. Foto: TOBY MELVILLE/REUTERS/SCANPIX
JAAA! Kelly Holmes vinner 800-meteren under OL i Aten. Foto: TOBY MELVILLE/REUTERS/SCANPIX Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!