Dobbel Ronaldo da Real Madrid utklasset Mallorca

Femmålsseier på bortebane.

Både Gonzalo Higuaín og Cristiano Ronaldo scoret to ganger da Real Madrid vant hele 5-0 på bortebane mot Mallorca i spansk 1. divisjon søndag kveld.

På overtid satte innbytter José Callejón den femte scoringen og gjorde ydmykelsen enda verre for hjemmelaget fra Balearene. Med det sterke resultatet klatret Real Madrid tilbake til fjerdeplassen på tabellen.

Den regjerende seriemesteren startet sesongen skuffende, men har fått opp dampen for alvor. Med den fjerde seieren på de siste fem seriekampene ligger hovedstadsklubben åtte poeng bak Barcelona og hovedstadsrival Atlético Madrid. Ett poeng skiller opp til tabelltreer Málaga.

- I fjor ledet vi med ti poeng med færre kamper. Vi sa da at ligaen fortsatt var åpen, så vi må tenke på samme måte og fortsette å plukke poeng, sa Real Madrid-trener José Mourinho etter kampen.

- Kampen i kveld var viktig, fordi denne reisen er en av de vanskeligste på terminlisten. Det er ikke bare Barcelona vi skal hente inn. Atlético har en stor fordel på oss, men vi kommer bare til å fortsette, påpekte treneren.

Ronaldos to fulltreffere tok portugiseren opp på annenplass på toppscorerlisten i Spania. Scoringene betyr at han står med elleve mål, ett mer enn Atléticos Radamel Falcao, som «kun» scoret én gang i 3-1-seieren over bunnlaget Osasuna tidligere på dagen. Barcelonas Lionel Messi fører an på den listen med 15 fulltreffere.

(NTB)