Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dobbel-Rush da Austria vant cupen

Sigurd Rushfeldt scoret to ganger da Austria Wien fullførte sin dobbelttriumf med 3-0 over Kärnten i cupfinalen søndag.

Det var den norske spissen som var Terminator på Schwarzenegger-stadion i actionfilmheltens hjemby Graz søndag. Etter at Vladimir Janocko hadde gitt favoritten ledelsen på et frispark i det 15. minutt, gjorde Rushfeldt slutt på spenningen med scoringer rett etter pause og rett før slutt.

Da hadde Kärnten yppet seg med flere store sjanser, og også en annullert scoring. Men Rushfeldt punkterte spenningen da han i det 47. minutt scoret fra kloss hold etter perfekt innlegg fra Thorstein Helstad.

Etter to stolpeskudd fra lagkamerater og en egen miss alene med keeper, fastsatte Rushfeldt resultatet i det 87. minutt.

Dermed viste han at scoringsformen er som den skal være dagen før han slutter seg til Norges tropp til EM-kvalifiseringskampen mot Danmark.

Helstad spilte hele kampen på høyre flanke i Austrias 4-5-1-formasjon, mens Rushfeldt var enslig spiss til han ble byttet ut som finalehelt på overtid.

Austria Wien la svak serieform bak seg. Scoringene i cupfinalen var lagets første siden serietittelen ble sikret 27. april. I hele mai, og gjennom 568 minutter, var laget målløst.

- Da det gjaldt, viste laget sitt rette ansikt. Kritikken mot oss har vært korrekt: Når intet står på spill, mangler vi noen prosent. Men nå kan vi glede oss, sa trener Christoph Daum.

For Austria Wien var det den 23. cuptittelen, og dermed fikk Daum en perfekt avslutning på sitt opphold i Østerrike. Mandag bekjentgjør tyskeren hvilken klubb som får nyte godt av hans tjenester neste sesong.

(NTB)

GULLJUBEL: Austria Wien feirer cupseieren over FC Kaernten. Thorstein Helstad og Raymond Kvisvik er nummer fire på henholdsvis rekke to og tre.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media