Dobbel smerte i Brasil: Argentinske fans erobrer sambagate

Teller ned til VM-finalen.

PÅ PLASS:  Rio de Janeiro tilhører argentinske fotballsupportere denne helga. Her fra Sambadrome. FOTO: NTB SCANPIX
PÅ PLASS: Rio de Janeiro tilhører argentinske fotballsupportere denne helga. Her fra Sambadrome. FOTO: NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

RIO DE JANEIRO (Dagbladet): Mens Brasil spiller bronsefinale mot Nederland i Brasilia i kveld, trappes festlighetene kraftig opp i Rio de Janeiro.

Argentinske og tyske fans har erobret finalebyen i fotball-VM. For brasilianerne fortoner dette seg som et dobbelt torn i øyet:

Erkerivalen Argentina kan ta VM-gull - i deres eget tempel - Maracana stadion.

Forskjellige tall Tallene det opereres med er forskjellige. Noen mener at 30.000 argentinere har tatt turen opp til Rio. Andre igjen snakker om 100.000.

De fleste har ikke billett til morgendagens finale, men ønsker å være i sfæren av det historiske VM-suset.

Og et sted må de bo. Derfor har de inntatt Sambadrome - gata for karnevalsopptoget i Rio de Janeiro. Her har de parkert bilene sine, og slått opp telt.

ARGENTINSK LEIR:  Til venstre og høyre ser du tribunene for karnevalsopptoget i Rio de Janeiro. Nå har argentinske supportere slått leir her. FOTO: NTB SCANPIX
ARGENTINSK LEIR: Til venstre og høyre ser du tribunene for karnevalsopptoget i Rio de Janeiro. Nå har argentinske supportere slått leir her. FOTO: NTB SCANPIX Vis mer

Dette er riktignok gjort etter tillatelse fra lokale myndigheter. Men et sted må de være, og teltleir på den kjente stranda Copacabana er uaktuelt.

Telt Supporterne teller ned til morgendagens finale.

Rio-folk vi har snakket med synes at argentinerne begynner å innta vel mange skanser og «nasjonale helligdommer» i millionbyen.

Men brasilianerne er stort sett et vennlig folkeslag, og gjør ikke annet enn å riste på hodet.

Festhelg Naturligvis skulle dette gå inn i historien som tidenes festhelg i Brasil. I stedet ble Luiz Felipe Scolari og hans spillere knust 7-1 av Tyskland i semifinalen. Trolig snakker vi om VM-historiens villeste ydmykelse.

Nå fokuseres det på bronsefinalen

Mange ser på dette som tapernes finale.

På en pressekonferanse i går snakket Scolari om å gjenreise den brasilianske stoltheten og æren - med å ta tredjeplassen. Men han innrømmet smertene og sårene nederlaget for Tyskland har gitt.

Bronsefinalen starter klokka 22.00.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer