Dobbel straffebom spolerte EM-festen

- Det kjennes veldig, veldig tungt.

BOMMET: Sveriges  Lotta Schelin fortviler etter at hun bommet på straffe under EM-kampen i fotball mellom Sverige og Danmark.
Foto: ADAM IHSE / NTB scanpix
BOMMET: Sveriges Lotta Schelin fortviler etter at hun bommet på straffe under EM-kampen i fotball mellom Sverige og Danmark. Foto: ADAM IHSE / NTB scanpixVis mer

Sverige hadde to muligheter fra straffemerket i onsdagens EM-åpning mot Danmark, men bommet på begge. Danskene holdt vertsnasjonen til 1-1.

Italia og Finland spilte tidligere onsdag 0-0 i EMs åpningskamp, og det var derfor opp til Sverige og Danmark å skape underholdning for det europeiske publikummet.

Det gjorde de også, selv om åpningen på kampen ikke var noen høydare. Etter at lagene hadde scoret hvert sitt mål i første omgang, signert danskenes Mariann Knudsen og svenskenes Nilla Fischer, var det lite som skilte lagene i starten av annen.

Dobbeltbom Slurv i egen boks så ut til å bli avgjørende med negativt fortegn for Danmark.

Med 25 minutter igjen på kampuret fikk Sverige straffespark, da Christina Øyangen Ørntoft felte Kosovare Asllani. Kaptein Lotta Schelins straffe var ikke god nok til å overliste Danmarks sisteskanse, Stina Petersen.

- Det kjennes veldig, veldig tungt. Vi har to straffer som vi bommer på, det er absolutt ikke drømmescenarioet, sa Schelin til svensk TV 4.

Det samme gjentok seg da Danmark igjen laget straffe imot. Denne gangen kom straffesparket etter en hands.

Asllani, som ble felt på den første straffen, gikk fram for gultrøyene, men også hun ble stoppet av Petersen.

Spurte - Jeg spurte lagvenninnene hvem som kom til å ta straffe for Sverige før kampen, men de visste ikke. Jeg spurte også hvilken side de vanligvis skjøt, men det visste de heller ikke. Jeg måtte bare gjøre noe, sa Petersen til Eurosport etter kampslutt.

Med to straffebom klarte ikke Sverige å sikre seg alle poengene foran over 16 000 fremmøtte tilskuere.

- Vi skaper flere sjanser enn dem, vi får ta med oss det. Men vi må skjerpe avslutningene våre, sa Schelin.

(NTB)