Dobbel svensk i Whitbread-seilasen

Svenske «EF language» kom først i mål i den tredje etapppen i Whitbrad-seilasen i kveld. Norske «Kvaerner Innovation» måtte nøye seg med en femteplass.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Vi er selvfølgelig ikke fornøyd med plasseringen, men marginene var små. De seks første båtene kom i mål i løpet av elleve minutter. Vi hadde faktisk regnet med minst en 3. plass, men bommet på et seilskifte og endte på femte, sa baugmann Sveinung Torgersen til NTB like etter målpassering.

- Etappen var faktisk tøffere enn vi på forhånd hadde trodd. Vinden var ustabil, noe som førte til mye kryssing (seiling mot vinden) og trimming av seilene. Vi er skikkelig slitne alle mann, etter mye småtrøbbel og 'mekking', fortsatte Torgersen.

Maste-trøbbel

Tredje etappe har vært den mest spennende så langt i verden rundt-seilasen. Båtene har fulgt hverandre som skygger, men også uhell har skapt spenning.

«Innovation Kværner» fikk allerede første dag problemer med masten og måtte sette kursen mot land for å få reparert skadene. Det morsomme var at de andre båtene hang seg på, uten å vite at den norske båten hadde problemer.

- Alt utstyret er laget for å være så lett som mulig. Vi 'tyner' det maksimalt, men det er likevel rart at masten løsnet, sa Torgersen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer