Dobbelgull for Phelps i kveld

Har tatt tre OL-gull - og kan vinne seks.

SISTE! Michael Phelps tok kveldens andre gull, det tredje totalt, på 4 x 200 fri. Han svømte førsteetappen for USA. På ankeretappen holdt Ian Thorpe på å ta inn amerikanerne, men måtte nøye seg med australsk sølv.

(Dagbladet.no): Drømmen om åtte OL-gull røyk søndag. I går brast også håpet om sju da Ian Thorpe tok seieren på 200 m fri.

Men i dag var det 19-årige Michael Phelps tur. Han tok sitt annet gull i OL på 200 m butterfly, med tida 1,54,04, tidligere i kveld.

Phelps startet i v-rekordtempo, men slakket litt av inn mot mål. Ikke så rart, med tanke på at racet var hans niende på fire dager.

Det koste å ha høye målsetninger. Fortsatt har Phelps sjansen til å ta seks gull. På sine fem første gullforsøk er det blitt tre gull og to bronse.

Ikke dårlig det heller, han er den mestvinnende utøveren i OL hittil. Men den amerikanske tenåringen vil ha enda mer.

Etter den første seieren i kveld var han skuffet over at tida var 11 hundredeler bak verdensrekorden. Hans egen - selvfølgelig - fra VM i fjor.

- Den tredje 50 meterslengden kunne jeg gjort bedre. Jeg er glad for gullet, men jeg ville egentlig ha rekorden, sier Phelps til AP.

Japan fikk sølv ved Takashi Yamamoto i kveld, han var nesten 52 hundredeler bak Phelps. Britiske Steve Perry tok bronsen.

BRONSE I GÅR:</B> Michael Phelps deppet over bronse i går. I kveld ble det gull nummer to.