Dobbelt Ferrari i Grand Prix

Michael Schumacher var uslåelig på glatt føre i Storbritannias Grand Prix søndag. Det ble dobbelt Ferrari i formel-1-løpet.

Michael Schumacher var uslåelig på glatt føre i Storbritannias Grand Prix søndag. Det ble dobbelt Ferrari i formel-1-løpet.

Dette var hans 60. karriereseier og hans sjuende VM-seier av 10 mulige denne sesongen. Tyskeren har hatt store problemer på Silverstone før, og søndagens seier var bare hans andre på 11 forsøk.

Ikke bare viste Schumacher at han er i stand til å vinne på Silverstone. Tyskeren var suveren i regnværet, og han tilbakeviste grundig påstandene fra racerlegenden Damon Hill om at «Schumi» er inne i sin siste sesong.

Hill sa før løpet på Silverstone at han trodde tyskeren var i ferd med å gi seg, blant annet fordi han ikke var sulten nok.

Kan takke teamet

- Silverstone-publikummet har ikke fått mange sjanser til å se meg vinne tidligere, så dette føles virkelig godt, sa Schumacher, som ga mye av æren for seieren til Ferrari-teamet. De gjorde de rette beslutningene da det begynte å regne og senere da det tørket opp.

- Dekkstrategien var et vanskelig valg. Selv visste jeg ikke hva vi skulle gjøre, så jeg er takknemlig for at Ross Brawn (Ferrari-direktør) tok beslutningen som viste seg å være riktig, sa tyskeren, som besøkte seierspallen for 107. gang i karrieren. Det gjør ham historisk.

- Vi har en fantastisk kombinasjon av god bil og gode dekk. Pakken er perfekt, skrøt Schumacher.

Såpeglatt

Stallkamerat i Ferrari, Rubens Barrichello, ble nummer to bak 33-årige Schumacher. Colombianeren Juan Pablo Montoya, som hadde beste startspor for fjerde gang på rad, måtte nøye seg med 3. plass.

Regn gjorde at det var svært vanskelige kjøreforhold i starten av løpet. Hele ni førere brøt VM-runden grunnet det ekstremt glatte føret. Utkjøringer og problemer med bensinfylling var bare noen av ingrediensene i det høydramatiske løpet.

Schumacher har nå 54 poengs ledelse i VM-sammendraget. Med seier i neste VM-runde i Frankrike om to uker har han sikret årets VM-tittel. Bak tyskeren følger Barrichello, Montoya og lillebror Ralf Schumacher.

- Vi føler oss ganske sikre på seier nå, men først skal løpet kjøres, sa Schumacher.

Dagens beste prestasjon på Silverstone var det Rubens Barrichello som sto for. Etter en håpløs start kjørte han seg opp fra sisteplass til 2. plass i løpet av 19 runder.

(NTB)