PINLIG: Stefan Johansen legger seg flat etter Norges forferdelige forestilling mot Tyskland. Her er landslagskapteinen utenfor spillerhotellet i Stuttgart.
 Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
PINLIG: Stefan Johansen legger seg flat etter Norges forferdelige forestilling mot Tyskland. Her er landslagskapteinen utenfor spillerhotellet i Stuttgart. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Tyskland - Norge 6-0

Dobbelt mareritt for Stefan Johansen

- Jeg er ikke i nærheten av 90 minutter, sier landslagskapteinen.

STUTTGART (Dagbladet): Stefan Johansen (26) og Norge var tydelig rystet etter stortapet for Tyskland mandag kveld. Johansen vet heller ikke når han er tilbake på banen.

Kapteinen måtte se Tysklands totalslakt av laget fra sidelinja. Først etter 6-0 stoppet målmarerittet på Mercedes-Benz Arena i Stuttgart.

Johansen spilte ikke kampen på grunn av en lyskeskade. De nærmeste dagene skal han sjekkes av fysioterapeuten i Fulham. Når han er tilbake på banen, er høyst usikkert.

- Jeg er ikke i nærheten av å kunne spille 90 minutter akkurat nå. Smertene styrer alt, sier Johansen til Dagbladet.

I sjakk

Trøbbelet med lysken meldte seg for to-tre uker siden. Han har klart å holde det i sjakk. Men i 2-0-seieren over Aserbajdsjan fredag meldte problemene seg på nytt. Og denne gangen med full styrke.

PÅ SIDELINJA: Turen til Tyskland ble ingen hyggelig opplevelse for Stefan Johansen. Han måtte følge laget fra sidelinja. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
PÅ SIDELINJA: Turen til Tyskland ble ingen hyggelig opplevelse for Stefan Johansen. Han måtte følge laget fra sidelinja. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Da Norge skulle trene på Mercedes-Benz Arena søndag - dagen før Tyskland-flausen - måtte Johansen melde seg ut. Han gikk rundt med joggesko og var tydelig ukomfortabel.

- Jeg har ikke hatt slike smerter før. Jeg sa til Lars Lagerbäck at jeg kunne sitte på benken mot Tyskland. Det var uaktuelt å spille hele kampen.

Overkjørt

Det han fikk se fra benken var ydmykelse av verste sort. Tyskerne herjet vilt og gjorde det pinlig å være nordmann på mektige Mercedes-Benz Arena.

- Dette har svært lite med VM-kvalik å gjøre. Er det virkelig det norske landslaget Tyskland møter? spurte RTL-kommentator Marco Hagemann.

Nordmennene var flaue da de forlot stadion seint mandag kveld.

Johansen sier:

- Det var ikke artig å sitte på benken. Dette var ikke artig for noen. Vi fikk oss en skikkelig lærepenge. Tyskland er kanskje verdens beste landslag. Når vi ikke er i nærheten mot et sånt lag, blir det stygt.

VM-billett

Tyskland trenger ett poeng på de to siste kampene for å sikre seg VM-billetten til Russland. Nord-Irland har uansett kontroll på andreplassen. San Marino (borte) og Nord-Irland (hjemme) er Norges to siste motstandere i VM-kvaliken i oktober.

Lagerbäck overtok et lag som var sjanseløs på sluttspillet neste år. Men uten framganger i spillet vil omgivelsene begynne å stille spørsmål. At bare 8599 tilskuere kom på hjemmekampen mot Aserbajdsjan, viser elendig interesse.

- 6–0-tap er stygt. Internasjonal fotball blir som regel bare jevnere og jevnere. Men mot Tyskland var det langt unna jevnt, påpeker Johansen.

- Samtidig har vi troen på prosjektet. Nå er det fram med kassa, vi vet vi kan bedre enn dette.

Savner «power»

Stemningen skal ha vært dårlig på storslagne Schlosshotel etter kampen.

- I Norge snakkes det mye om forskjellige spillertyper. Men har du ikke «power» - som handler om fysikk, besluttsomhet og forflytning - så har du ingen sjanser mot lag som Tyskland, sier Lagerbäck.

- Vi må opp på den biten, men også gjøre en bedre laginnsats.

Gruppe C
Tyskland880035-224
Nord-Irland861116-219
Aserbajdsjan83148-1210
Tsjekkia823310-99
Norge82158-167
San Marino80082-380