Kristoffersen vant i Kranjska Gora

Dobbelt norsk: - Det er så deilig!

Første pallplassering for Windingstad da Kristoffersen vant.

TRE PÅ RAD: Se hele gull-løpet til Henrik Kristoffersen i Kranjska Gora her. Video: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Henrik Kristoffersen og Rasmus Windingstad sørget for dobbelt norsk i Kranjska Gora lørdag ettermiddag.

Windingstad kjørte seg mesterlig opp fra 7.-plass, mens Kristoffersen maktet å beholde ledelsen sin fra første omgang.

- Det er så deilig! Det er jævlig bra, ropte Kristoffersen mens han jublet sammen med lagkameraten.

Kristoffersen er for lengst etablert i verdenseliten, mens Windingstad fikk sin første pallplassering i dagens renn. Da Kristoffersen kjørte for seier var han ikke klar over at det var hans egen lagkamerat han konkurrerte mot.

- Nei, jeg visste det ikke. Han kjørte skikkeig bra, men jeg visste ikke at det skulle holde til pallen. Det var fantastisk. Jeg og Rasmus har vært venner siden vi var seks år gamle, fortalte Kristoffersen i et NRK-sendt intervju.

Tre på rad

Med en ledelse på 27/100 sekund fra første omgang rotet ikke Kristoffersen bort seierssjansen. Han slo Windingstad med 24 hundredeler.

Den norske dobbeltseieren kom som en lite sjokk.

Hadde det ikke vært for at Leif Kristian Nestvold-Haugen kjørte ut noen par porter før mål, kunne det til og med ha blitt spektakulær trippelseier for Norge. Marco Odermatt fra Østerrike tok den siste pallplassen.

Det er tredje gang på rad at Kristoffersen vinner i storslalåm. Nylig vant han VM-gull i disiplinen, mens det deretter ble en etterlengtet verdenscuptriumf i bulgarske Bansko.

Det er i slalåm man er blitt vant med å se Kristoffersen som en vinner, men etter mye nesten år etter år har han nå også brutt en barriere i storslalåm. Før VM-gullet i Åre hadde han ikke vunnet et internasjonalt renn som ikke var slalåm siden 2015.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer