Klassisk sprint i langrennverdenscupen:

Dobbelt norsk da Falla satte i et vanvittig rykk

Parkerte motstanderne i siste motbakke.

PARKERTE MOTSTANDERNE: Maiken Caspersen Falla satte i en vanvittig rykk i den siste motbakken. Foto: Gian Ehrenzeller/Keystone via AP / NTB Scanpix
PARKERTE MOTSTANDERNE: Maiken Caspersen Falla satte i en vanvittig rykk i den siste motbakken. Foto: Gian Ehrenzeller/Keystone via AP / NTB ScanpixVis mer

DAVOS/OSLO (Dagbladet): Det var kun tre av de norske langrennsjentene som tok seg videre fra prologen tidligere i dag, da Heidi Weng var en av løperne som ikke kvalifiserte seg.

Overraskelsen Mari Eide tok seg videre til semifinalen, men stivnet midtveis. Dermed ble det opp til Maiken Caspersen Falla og Ingvild Flugstad Østberg i finalen, etter at sistnevnte tok seg videre som en såkalt «Lucky Loser».

Og for en finale det ble. De seks jentene i finalen hang på hverandre i halvannet minutt, før Flugstad Østberg og Falla la seg i tet.

De to norske jentene ga alt mot mål, men klarte ikke kvitte seg helt med motstanderne. Så slo Falla til.

Sprintsammenlagtlederen satte i et skikkelig rykk i den siste motbakken, og tok seieren foran Flugstad Østberg.

- For et rykk, sa TV 2s kommentatorer.

Svenske Hanna Falk tok tredjeplassen, foran Jonna Sundling, Jessica Diggins og Natalia Matveeva.

- Nesten flau

Dagens sprintseier var Fallas første i Davos.

- Den siste runden ga jeg alt, og jeg er så glad. Jeg trodde de andre var rett bak meg. Den siste svingen var dårlig, og jeg trodde de ville ta meg igjen, sa Falla til FIS etter målgang.

Til TV 2 forteller Falla at hun har følt seg bra de siste dagene, og at hun visste at hun hadde mye å gå med i dag.

- Jeg bestemte meg for å gi alt jeg hadde. Jeg gikk en så dårlig sistesving, det er nesten så jeg er flau. Men ingen av de andre klarte det heller, sa Falla til kanalen.

Semifinalene:

Ingvild Flugstad Østberg hadde kontroll inn på oppløpet, men tapte spurten mot svenske Hanna Falk i det første semifinaleheatet der Maiken Caspersen Falla vant. Dermed måtte Østberg og Jessica Diggins avvente og se tidene i det andre semifinaleheatet i håp om å gå videre likevel.

Midtveis i den andre semifinalen stivnet Mari Eide til, og sank nedover lista. Da Hanna Kolb gikk overende så det ut til at Eide kunne kjempe seg opp, men de andre jentene lå for langt fram. Dessverre var ikke tida til Eide god nok for en «Lucky Loser»-plass.

Heat 1: Maiken Caspersen Falla, Hanna Falk, Ingvild Flugstad Østberg, Jessica Diggins, Ilaria Debertolis, Julia Belorukova

Heat 2: Jonna Sundling, Natalia Matveeva, Krista Parmakoski, Mari Eide, Hanna Kolb, Sophie Caldwell

«Lucky Losers»: Ingvild Flugstad Østberg, Jessica Diggins.

Kvartfinalene:

Det ble dramatisk i kvartfinalen til Maiken Caspersen Falla, som akkurat unnslapp fallet til Laurien van der Graaff og Jennie Öberg midtveis, da sistnevnte hektet den sveitsiske jenta. Falla slapp heldivis unna og lå først hele veien inn til mål.

Ingvild Flugstad Østberg hadde full kontroll i sitt heat, og gikk enkelt videre, til tross for å ha måttet ta et lite støttetak helt i starten, da det så ut som den ene skien var på vei ut av sporet.

Mari Eide gikk strålende i kvartfinalen, og foto måtte til for å kåre vinneren av Eide og russiske Natalia Matveeva i heat fire. Uansett var det nye stjerneskuddet klar for semifinale.

- Det var veldig gøy. Jeg tenkte jeg bare skulle gå det jeg hadde, og plutselig hadde jeg teten. Det ble litt tungt i siste bakken, men jeg vet jeg har en god spurt, så jeg håper det løser det, sa Eide til TV 2 etter målgang.

Heat 1: Hanna Falk, Jessika Diggins, Julia Belorukova, Vesna Fabjan, Linn Sömskar, Eva Urevc

Heat 2: Maiken Caspersen Falla, Ilaria Debertolis, Evgenia Shapovalova, Ida Sargent, Laurien van der Graaff, Jennie Öberg.

Heat 3: Ingvild Flugstad Østberg, Jonna Sundling, Hanna Kolb, Katja Visnar, Dahria Beatty, Alena Prochazkova

Heat 4: Natalia Matveeva, Mari Eide, Sandra Ringwald, Anamarija Lampic, Gaia Vuerich, Elisabeth Schicho

Heat 5: Sophie Caldwell, Krista Parmakoski, Sadie Bjoernsen, Nadine Faehndrich, Alenka Cebasek, Sofie Krehl

Lucky Losers: Julia Belorukova, Hanna Kolb.