Dobbelt norsk i Sapporo

Romøren foran Ljøkelsøy. Fire norske blant de åtte beste.

(Dagbladet.no): Det ble en stor norsk dag i snøfylte Sapporo i Japan i dag. Etter en finaleomgang preget av lav fart, og betraktelig dårligere andrehopp, var nordmennene de eneste som slo til da det gjeldt som mest.

Romøren hadde en tredjeplass etter førsteomgang etter at han hadde strukket seg 132,5 meter ned i bakken. Plassen bak hadde Roar Ljøkelsøy med 129,5 meter.

Men da det tetnet til, både i været og i konkurransen, var de to de eneste som hadde nervene og flyten til å slippe seg ned.

– Nå har ting begynt å komme på plass akkurat i tide til OL. Jeg har fått en litt treg start i år, blant annet på grunn av snømangelen på starten av sesongen. I sommer valgte jeg å hoppe mindre og trene mer. Målet var å være klar til OL, sa Romøren til nyhetsbyrået AP.

De to japanerne Okabe og Ito, som ledet på hjemmebane etter første, måtte se seg slått med store poengsummer.

Dermed tok Romøren sin femte verdenscupseier.

- Stort bedre enn dette kan det vel nesten ikke bli. Roar og Bjørn Einar er veldig gode om dagen. Hadde forholdene vært jevne også i 1. omgang, ville avstanden trolig vært større ned til de andre, sier sportssjef Clas Brede Bråthen til NTB.

Det eneste skårene i den norske gleden var at Daniel Forfang ikke kvalifiserte seg til andreomgangen, samt at Morten Solem ble diskvalifisert under kvalifiseringshoppingen fredag.

SKUMMEL:  Romøren skremte kanskje motstanderne med sine skumle hansker i dagens hopprenn i japanske Sapporo. Bildet er tatt i Kulm. Foto: Scanpix
SKUMMEL: Romøren skremte kanskje motstanderne med sine skumle hansker i dagens hopprenn i japanske Sapporo. Bildet er tatt i Kulm. Foto: Scanpix Vis mer