Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dobbelt norsk i Östersund

Ole Einar Bjørndalen tok sin 89. verdenscupseier. Emil Hegle Svendsen ble toer.

VINNER: Ole Einar Bjørndalen krysser målstreken og vinner herrenes 10 km sprint under verdenscupen i skiskyting lørdag.
Foto: ANDERS WIKLUND / Scanpix
VINNER: Ole Einar Bjørndalen krysser målstreken og vinner herrenes 10 km sprint under verdenscupen i skiskyting lørdag. Foto: ANDERS WIKLUND / Scanpix Vis mer

|||Ole Einar Bjørndalen tok sin 89. verdenscupseier i skiskyting da han vant i lørdagens sprint i Östersund. Emil Hegle Svendsen ble toer.

Det var Bjørndalens 90. verdenscupseier totalt, han har også vunnet én i langrenn.

Etter torsdagens stang ut på 20-kilometeren der han ble nummer 43, reiste Norges kanskje sikreste gullkort foran OL i Vancouver seg med bravur i de svenske skogene.

Han var nesten et halvt minutt foran torsdagens vinner Emil Hegle Svendsen, som beholdt den gule ledertrøya, og 40 sekunder foran amerikanske Tim Burke som viste at innsatsen hans torsdag ikke var et blaff.

I fjor hadde Bjørndalen starttrøbbel. Ikke før 17. januar kom første seier i verdenscupen. Selv har han sagt at han ennå ikke er i form, men lørdagens maktdemonstrasjon viste at han allerede har noe stort på gang.

Han fullbyrdet en kanondag sett med norske øyne. Tidligere suste nemlig Tora Berger inn til seier i kvinnenes sprint.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media