Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dobbelt norsk i utfor

Med dagens utforseier i Kitzbühel er Lasse Kjus historisk. Som eneste nordmann har han vunnet alle «klassikerne» i utfor. Kjetil André Aamodt (2. plass) og Audun Grønvold (5. plass) var med på å skape norsk utforsensasjon i dag.

Lasse Kjus var best på trening i går. I dag kjørte han maksimalt, og ledet solid etter første omgang. Kjus klarte å holde hodet kaldt, og beholdt ledelsen også i andre omgang av spurt-utforrennet. Med seieren går Lasse Kjus over i idrettshistorien. Som første nordmann har han vunnet alle «utfor-klassikerne» i verdenscupen samme sesong.

Kjetil André Aamodt lå på andre plass etter første omgang. I andre omgang økte han ledelsen etter suveren kjøring, og endte på andre plass.

Kenneth Sivertsen lå på sjette og Audun Grønvold på åttende plass etter første omgang. I andre omgang hadde både Grønvold og Sivertsen nervene under kontroll, og leverte to glimrende omganger. Audun Grønvold endte på sterk femte plass. Kenneth Sivertsen endte på sjuende plass, ingen dårlig prestasjon det heller.

Fire nordmenn blant de 10 beste i Kitzbühel er sjelden i utforsammenheng.

Werner Franz fra Østerrike kom på tredje plass, mens Bruno Kernen tok fjerdeplassen.

INGEN OVER... Lasse Kjus på vei mot utforseier i Kitzbühel.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling