Dobbelt norsk i VM-kvaliken

Ingebrigtsen foran Ljøkelsøy. Bystøl vraket etter trening.

(Dagbladet.no): De norske gutta dominerte stort i dagens kvalifisering til helgas VM i skiflyging i østerrikske Kulm.

Tommy Ingebrigtsen vant dagens kvalifisering etter et hopp på 202 meter. Roar Ljøkelsøy hoppet 205,5 meter, men med svakere stilkarakterer ble han nummer to i kvalifiseringen.

Den sterke norske laginnsatsen ble understreket av Sigurd Pettersens sjetteplass (197 meter), Bjørn Einar Romøren på tiende (192,5) og Henning Stensrud (190,5).

Tommy favoritt?

Tommy Ingebrigtsen er ikke redd for å nevnes som favoritt foran morgendagens konkurranse.

- Du kan se det sånn, sier han til NRK.

Selv er han ikke overrasket at det går langt bedre i gigantbakken i Kulm enn det har gjort i de mindre bakkene.

- Jeg satser for fullt på dette. Det er et av de største målene for sesongen. Jeg har litt ekstra selvtillit fordi jeg vet jeg har gjort det bra i skiflyging før, sier han.

VRAKET: Lars Bystøl får ikke hoppe den individuelle konkurransen i VM i skiflyging. I stedet blir han prøvehopper. Foto: AP/Scanpix
VRAKET: Lars Bystøl får ikke hoppe den individuelle konkurransen i VM i skiflyging. I stedet blir han prøvehopper. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Også Roar Ljøkelsøy er naturlig favoritt som tittelforsvarer og etter dagens andreplass. Sigurd Pettersen viste fine takter og Bjørn Einar Romøren er verdensrekordholder. Det kan bli en morsom helg for hoppinteresserte nordmenn.

Bystøl vraket

Lars Bystøl vant i Innsbruck for åtte dager siden. I dag sviktet han i treningsomgangene i østerrikske Kulm, der det er VM i skiflyging denne helga.

- Lars fløy ikke i de to treningshoppene. Det er vanskelig å vrake vinneren fra Innsbruck, men slik er det. Nå har vi fem gode flyvere på laget, sier landslagssjef Mika Kojonkoski til NRK.

Det sto mellom Bystøl og Henning Stensrud om den siste plassen på laget. Mens Stensrud hoppet 194,5 og 196,5 meter, nådde Bystøl bare 173,5 og 176,5 meter.

Blir prøvehopper

- Lars tok det veldig positivt, og skal være prøvehopper fra i morgen, sier Kojonkoski.

Bystøl har sjansen til å kvalifisere seg til lagkonkurransen søndag om han overbeviser som prøvehopper.

- Jeg tar dette helt greit. Det er små marginer i skihopping, og jeg har ikke hoppet skiflyging siden Planica i fjor, sier Bystøl til NRK.

Tommy nest lengst

Nå håper han bare å finne en god flyfølelse før lagkonkurransen.

Tommy Ingebrigtsen hadde det lengste hoppet under dagens andre treningsomgang, og dagens nest lengste med 208,5 meter.

Sigurd Pettersen hoppet nest lengst i første omgang med 203 meter. Den omgangen vant østerrikske Martin Koch med dagens lengste hopp på 212 meter

Roar Ljøkelsøy hadde 192 meter som sitt lengste hopp. Verdensrekordholder Bjørn Einar Romøren hoppet 196,5.