Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dobbelt norsk på 15 km

Hetland slo Svartedal - stor norsk dag på Beitostølen!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Det ble en jubelformiddag for de norske langrennsløperne på Beitostølen. Først knuste Marit Bjørgen all motstand på ti-kilometeren. Deretter ble det en norsk maktdemonstrasjon på 15 kilometer klassisk for gutta.

Første seier på årevis

Tor Arne Hetland gikk inn 17,2 sekunder foran Jens Arne Svartedal, og den første norske ordinære verdenscupseieren på halvannet år ble dermed en dobbeltseier.

- Jeg har jo nesten bare sprintseiere fra før, så dette var kjempemessig, sa Hetland til NRK etter seiersløpet.

Slovakiske Ivan Batory kom på tredjeplass.

God norsk innsats

Skogningen Eldar Rønning delte femteplassen, og det var i det hele tatt en god dag for sprinterne på Beitostølen.

- Jeg var nok litt i overkant ivrig, og gikk ut litt for hardt, fortalte Rønning til NRK.

NORSK SEIERSDAG: Tor Arne Hetland tok seg helt ut, og vant suverent verdenscupåpningen på Beitostølen i dag. På 15 kilometer klassisk slo han Jens Arne Svartedal med 17,2 sekunder. Foto: SCANPIX
NORSK SEIERSDAG: Tor Arne Hetland tok seg helt ut, og vant suverent verdenscupåpningen på Beitostølen i dag. På 15 kilometer klassisk slo han Jens Arne Svartedal med 17,2 sekunder. Foto: SCANPIX Vis mer

Likevel var nordtrønderen storfornøyd med en god plassering i et ordinært klassisk-renn.

En annen nordtrønder som imponerte, var junioren Petter Northug fra Mosvik som kom på en fin 21.plass og fikk verdenscuppoeng.

TALENTFULL: Junioren Petter Northug hadde forhåpninger om verdenscuppoeng, og innfridde med en imponerende 21.plass i verdenscuprennet på Beitostølen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!