Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dobbelt norsk

Ingen hang med da Sindre Bjørnestad Skar dunket til i herrenes lagsprint.

Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det var ventet at det kom til å bli en tøff kamp mellom Norges to lag (Erik Valnes/ Sindre Bjørnestad Skar og Gjøran Tefre /Håvard Solås Taugbøl), Italia (Stefan Zelger og Federico Pellegrino) og Frankrike (Richard Jouve og Lucas Chanavat) på dagens lagsprint.

Etter fire etapper var det nettopp disse lagene som ledet an i snøføyka i Planica. Det var rufsete føre, og det ga flere av herrene småproblemer underveis i lagsprinten.

Det gjorde også at det var vanskelig å gå ifra i front. Selv om de fire lagene lå langt framme, var også USA og Finland helt der oppe.

Lang sluttspurt

Men på den femte sa det pang. Det startet med at Skar og Tefre dunket til i front. De satte opp en voldsomt fart, og det gjorde at flere av lagene måtte gi noen meter.

Skar ga lagkamerat Valnes noen meter på den siste etappen, mens Norges andrelag, Frankrike, Finland og USA vekslet 3-4 sekunder bak.

FALT SAMMEN: Et reklameseil falt sammen rett før utøverne gikk gjennom under søndagens sprint i Planica. - Det her kunne ha blitt dramatisk, sier NRK-kommentator Torgeir Bjørn. Video: NRK Vis mer

Gikk for tidlig

De sekundene ble raskt spist opp på den siste etappen, og halvveis i den siste etappen dukket gårsdagens sprintvinner Lucas Chanavat opp.

Det så ut som franskmannen igjen skulle sikre seieren. Han gikk til i front og fikk en liten luke, men han brukte opp kreftene for tidlig.

I den siste bakken viste Valnes at han hadde gjort klokt i å spare kreftene, og inne på stadion var han overlegen.

Norges andrelag fulgte opp med en andreplass, mens Finland tok tredjeplassen.

Chanavat måtte skuffet innse at hardkjøret bare holdt til en fjerdeplass.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media