Dobbelt omskolert

KRISTIANSAND (Dagbladet): Terje «Leo» Leonardsen (25) ble før sesongen omskolert fra venstrekant til venstreback. Før Brann-kampen ble han omskolert til spiss. Resultat: To mål og storspill.

- Som gammel angriper så sier det seg sjøl at jeg liker best å score mål, sier Leonardsen til Dagbladet.

Dermed regner han med at karrieren som venstreback er over, etter to kamper. Skal vi tro Start-treneren, trenger han ikke frykte forsvarsfireren på en stund.

Målteft

- Jeg fant ut at vi trengte en med målteft framme, og da falt valget på Terje. Han blir ikke vraket som spiss etter to mål i dag, gliser trener Jan Halvor Halvorsen.

Sørlendingene viste etter pause hva som bor i laget. Leonardsen er som veteran å regne i dagens Start-mannskap. Han er positivt overrasket over sesongstarten. For bare et par måneder siden så det virkelig svart ut.

- I vinter var det jo spennende å se hvem som dukket opp på trening, om noen hadde forsvunnet over natta. I perioder var vi bare en åtte-ti mann på trening. Nå er det god stemning i laget, men vi mangler nok litt samhandling som kan gjøre oss mer stabile.

Overoptimist

Fotballagent og Start-rådgiver Erik Solér var til stede på stadion i går kveld. Han ser en stor framtid i Start-laget, og gjentok det han sa til TV2 fredag: at Start om fem år kan spille Champions League.

- Ja, hvorfor ikke. Man må jo ha ambisjoner. RBK var langt unna Champions League i 1989. Fem år etter var de der. Det samme kan skje med Start, smiler Solér.

Konfrontert med Solérs uttalelser, får vi bare et bredt smil av Leonardsen.

- He-he, det er vel noen som synes at det kanskje høres vel optimistisk ut. Jeg tror vi bør konsentrere oss om årets sesong i første omgang, sier «Leo».

HELT: Tomålsscorer Terje Leonardsen ble helten blant de drøyt fire tusen sørlendingene som trosset uværet i går kveld.- Synd vi ikke vinner kampen. Vi burde ha styrt kampen inn da vi tok ledelsen, sier Leonardsen til Dagbladet.